НОВИНИ

Пьотр Нестеров е готов за предизвикателството "Ролан Гарос"

пьотр нестеров готов предизвикателството ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 04.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Кристиян Илиев е личен треньор на младата ни надежда в тениса Пьотр Нестеров, който ще участва в основната схема на "Ролан Гарос" при юношите до 18 години. Двамата вече са в Париж, а Илиев даде специално интервю за сайта на федерацията ни по тенис.

- Г-н Илиев, готов ли е Пьотр за участието му в "Ролан Гарос"?

- Пьотр наистина е готов за предизвикателството. Формата му е добра. Най-важното е да няма контузии. Ментално и физически е подготвен и е на много добро ниво. След доброто представяне на последните турнири Пьотр възвърна собствените си сили. Като цяло самото участие на този форум е голям успех. Сега трябва да е спокоен и каквото стане. Силите между всички 64 играчи в основна схема са изключително изравнени. Няма извънземни тенисисти и всичко зависи от моментното състояние. Предстоят ни няколко тренировки в петък и събота и на 6-ти е първата среща.

- Как бихте мотивирали Пьотр за участието му?

- Бих му казал да играе добре, да е освободен, да се бори за всяка топка и да бъде уверен в собствените си сили. Той има достатъчно опит. Още от малък е спечелил много титли, а през 2018 г. спечели Мастърса до 16 г. и стана първи в ранглистата на Европа. По интересен момент за нас може би ще бъде „Уимбълдън". Пьотр не е играл на трева и се надявам с турнира предната седмица в Англия да успее да свикне с настилката и да придобие увереност. Това ще бъде един нов момент и за двамата. Най-важното е да вярва в собствените си сили, защото той може много.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство към решение на Дания да пренасочва мигранти извън страната
Недоволство към решение на Дания да пренасочва мигранти извън страната
Никлас Бендтнер прекрати кариерата си
Никлас Бендтнер прекрати кариерата си