НОВИНИ

Пьотр Нестеров започна с победа на US Open

пьотр нестеров започна победа open
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 07.09.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейският вицешампион по тенис за юноши до 18 г. Пьотр Нестеров започна по великолепен начин участието си на юношеския US Open.

Нестеров победи в първия кръг представителя на Германия Филип Флорих с 6-1, 6-7(4), 6-3 и в следващия кръг ще играе срещу № 14 в схемата Алехандро Пертуса от Испания.

Българинът започна блестящо срещата и спечели първата част с 6-1 само за 23 минути игра. Във втория сет Нестеров поведе с пробив за 2-1, но допусна рибрейк за 4-4. Двамата тенисисти взеха следващите си сервис подавания и така се стигна до тайбрек. В него Флорих успя да поведе с 6-3 точки и от втората си възможност изравни сетовете.

Третата част вървеше без пробиви до 4-3 в полза на Пьотр. Тогава той направи решителен пробив и поведе с 5-3. На собствен сервис Нестеров спаси една точка за пробив и затвори мача за 2 часа игра.

Пьотр ще играе и в турнира по двойки в тандем с Вячеслав Белински от Украйна. Двамата се представиха великолепно в турнира по двойки на Ролан Гарос. Там те стигнаха до полуфиналите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: ЦСКА 1948 привлече трима футболисти от Арда
Официално: ЦСКА 1948 привлече трима футболисти от Арда
Победно начало за Адриан Андреев в Севиля
Победно начало за Адриан Андреев в Севиля