НОВИНИ

Радослав Кирилов е най-добрият футболист за ноември

Милен Костов
от Милен Костов
13:02, 06.01.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Радослав Кирилов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Радослав Кирилов бе отличен като най-добрият футболист в българския футболен елит за месец ноември.

От 24 гласували, 21 избраха футболиста на ЦСКА 1948. 3 гласа получи Елвис Ману от Ботев Пловдив.

"Благодаря за наградата. Винаги е приятно да се получават индивидуални отличия. Ще се старая да давам всичко от себе си на терена. Важно е да постигам успехи с клубния ми отбор. Надявам се да бъда част и от националния отбор, за да получавам успехи там. Това са моите цели. Да се класираме възможно най-напред с ЦСКА 1948, да съм здрав и да получа шансове за националния отбор. Най-голямото удоволствие за мен е да играя с националната фланелка", сподели той на пресконференцията по награждаването.

Играчът коментира и назначението на новия треньор на ЦСКА 1948 Тодор Янчев.

"С Тодор Янчев работихме вчера за първи път заедно. Все още не сме имали възможност да се опознаем. Той е млад специалист и мисля, че ще постигне резултати. Като футболист Тодор Янчев е доказал, че се стреми към възможно най-добри резултати. Винаги трябва време, когато има промени. Длъжни сме да се адаптираме по възможно най-бързия начин. Важно е, че запазихме ядрото на отбора. Той има класа, за да постигне добри резултати", допълни той.

Офанзивният футболист е обнадежден във възможностите на столичния тим.

"Оптимист съм за предстоящото. Аз вярвам в отбора. Знам по какъв начин се работи в клуба. Мисля, че ще постигнем добри успехи. Тази година е най-оспорваната. Накрая ще има интересни директни сблъсъци. Първо трябва да направим добра подготовка", добави той.

30-годишният национал оцени шансовете на България в евроквалификациите и сподели радостта си от отминалото световно първенство.

"Ако не вярваме сме загубени. Ще вложа много работа, за да съм на добро ниво. Когато дойдат квалификациите за европейско първенство, да бъдем на добро ниво. Нямаме невероятна класа спрямо други държави, но имаме други качества. Това бе едно от най-интересните световни първенства, които съм наблюдавал. Аз бях за Аржентина и се радвам за успеха на Меси", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17-годишен ученик извади Богоявленския кръст от морето в Бургас
17-годишен ученик извади Богоявленския кръст от морето в Бургас
Много ветровито и следобед, вечерта вятърът ще отслабне
Много ветровито и следобед, вечерта вятърът ще отслабне