НОВИНИ

Радостин Василев: България има много таланти, но занемарената спортна инфраструктура пречи на развитието им

Радостин Василев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:01, 20.02.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се срещна с президента на Международната асоциация по бокс (ИБА) Умар Кремльов.

Двамата разговаряха в Министерството на младежта и спорта, веднага след като президентът на ИБА откри 73-то издание на турнира за Купа "Странджа".

На срещата присъстваха още зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и началникът на кабинета на министъра Рада Стефанова.

Василев и Умар Кремльов обсъдиха бъдещо сътрудничество между България и ИБА и обмениха идеи за генералното развитие на спорта в световен мащаб.

Двамата намериха много общо в модела си на работа, след като спортният министър беше запознат с начина, по който Кремльов е спасил Асоциацията от банкрут и с идеите му за бъдещото ѝ развитие.

От своя страна Радостин Василев заяви, че в своя мандат също се стреми да пребори корупцията, да следва принципите за прозрачност и налагането на ясни правила.

"Моята мисия е спортът да бъде държавна политика. В България има много талантливи спортисти, но занемарената спортна инфраструктура пречи на развитието им. Необходимо е и внедряването на нова, модерна методология, както и използването на научните постижения, за да може да покажат нашите състезатели пълния си потенциал. Надявам се, че ще променим тотално идеята за това как се прави спорт в България", каза министърът на младежта и спорта по време на срещата.

Умар Кремльов изрази своята увереност, че процесите, които текат в момента в ИБА ще запазят мястото на бокса в олимпийската програма.

Министър Радостин Василев връчи на Кремльов почетен плакет на ММС с благодарност за приноса към развитието на българския бокс. Веднага след срещата президентът на Международната боксова асоциация отпътува за Москва и предложи двамата да се срещнат отново при следващата си визита в България, която ще бъде през месец април.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистките на Берое триумфираха за трети път с Купата на България
Баскетболистките на Берое триумфираха за трети път с Купата на България
Предлагат Калина Константинова да поеме управлението на "Български пощи"
Предлагат Калина Константинова да поеме управлението на "Български пощи"