НОВИНИ

Радостин Василев: "Българска армия" ще бъде най-печелившият стадион в страната

радостин василев съм министър цска
bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 05.05.2022
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че новият стадион на ЦСКА ще бъде най-печелившият стадион в България. Василев направи това по време на срещата си с представители на „червения“ клуб, на която бе подписано споразумение за партньорство между двете страни за построяването на нов стадион „Българска армия“.

Сделката стана факт, след като 31-кратните шампиони погазиха всичките си задължение към собственика на стадиона – държавното дружество „Сердика спортни имоти“.

„Във връзка с поетия ангажимент от страна на ММС да изясни казуса около „Българска армия“, днес се открива възможността на двете страни да постигнат допълнителни споразумение, за да може през следващите 6 месеца да стане ясно какво трябва да направи ЦСКА, за да построи новия си стадион. На 29 парил ПФК ЦСКА в изплатил 3 138 670.53 лeва към дружеството „Сердика спортни имоти“, което е собственик на стадион „Българска армия““, започна Василев.

Според него споразумението гарантира, че ЦСКА ще реализира своя нов бизнес план.

„ЦСКА ще има правото да построи своя стадион. Това е уникално събитие. Днес ще подпишем допълнително споразумение до 31 декември 2022. Ще остойностим какво са направили от ЦСКА за базата в Панчарево. Като се ангажирам с някакъв казус, го изпълнявам коректно. Сделката е такава, че държавата няма как да загуби контрол над своите имоти и ЦСКА няма как да не реализира своя бизнес план“, категоричен е спортният министър.

„Общо дружество няма да има, за нас и за колегите от ЦСКА това не е правилният юридически подход. Това е изключително детайлна нотариална сделка. За да се реализира проектът на ЦСКА, той трябва да бъде одобрен от „Сердика спортни имоти““, добави той.

„До 31 декември трябва всички разрешителни и документи на държавата да бъдат одобрени. След това ЦСКА ще излезе от своя дом за известно време, за да започне реконструкцията на стадион „Българска армия“. Ако проектът се реализира, това ще бъде най-печелившият стадион в България. Имаме добра комуникация с общината, главният архитект на София ни съдейства максимално. Няма да има никакви незаконни действия, които да застрашат нечии интереси“, каза още Василев.

Спортният министър допълни, че в споразумението за стадиона не влиза базата на „червените“ в Панчарево. Той добави, че всичко около тренировъчния комплекс ще бъде изяснено до 3-4 месеца. Според него проектът ще бъде реализиран до максимум две години и половина.

„Важно е да имаме добра спортна инфраструктура, която да се модернизира по различни начини. Базата в Панчарево ще бъде реконструирана с наши инвестиции, скоро започваме и проектиране. Контролът ще бъде изцяло върху ММС. 30-годишните ниви на Панчарево ще бъдат превърнати в спортни съоръжения. Базата в Панчарево е изключена от споразумението за „Българска армия“. Изяснени са всички дейности. Отдавна не сме на нулата по всички казуси. В оптимистичния вариант ще изясним всичко за 3-4 месеца. Не можем да позволим строежът да продължи дълго. Според мен ще се реализира за максимум 2,5 години“, завърши Радостин Василев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Физически сблъсъци между протестиращи край Паметника на Съветската армия
Физически сблъсъци между протестиращи край Паметника на Съветската армия
Кремъл отрече, че руски части щурмуват "Азовстал"
Кремъл отрече, че руски части щурмуват "Азовстал"