НОВИНИ

Рафаел Надал допусна обрат в Париж при завръщането си на корта

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 03.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
рафаел надал допусна обрат париж завръщането корта
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем в мъжкия тенис Рафаел Надал се завърна в игра след двумесечно отсъствие, но претърпя поражение в първия си двубой от АТР Мастърс 1000 турнира в Париж.

Испанецът допусна обрат срещу Томи Пол и в крайна сметка загуби след 6:3, 6:7(4), 1:6.

В първия сет двамата тенисисти си размениха ранни пробиви в третия и четвъртия гейм, а след това Надал дочака своя миг, за да нанесе решителния си удар, пробивайки за аванс от 5:3 по пътя си към успеха в първата част.

Във втората отново имаше размяна на пробиви в началото, но впоследствие Томи Пол изглеждаше като тенисистът, който е по-близо до това отново да вземе подаването на съперника си. В десетия гейм на Рафа дори му се наложи да отразява и сетбол, но се справи, а след нова размяна на геймове се стигна до тайбрек. В дългия гейм американецът поведе в началото с 4-1 точки и до края нямаше проблеми да затвори сета след 7-4 точки в своя полза.

В решителната трета част пък интригата на практика отсъстваше, тъй като Пол осъществи пробив в самото начало, а по-късно реализира още два за крайния си успех с 6:1 след малко повече от два часа и половина на корта.

По този начин американецът за първи път се класира за 1/8-финалите в зала "Берси", където ще има за съперник №14 в схемата Пабло Кареньо Буста. Любопитното за Томи Пол е, че това ще бъде третият му пореден двубой срещу испанец, тъй като преди победата му срещу Рафа Надал той се справи и с Роберто Баутиста Агут.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овладян е пожарът над Карлово
Овладян е пожарът над Карлово
НС реши България да изпрати военна помощ на Украйна
НС реши България да изпрати военна помощ на Украйна