НОВИНИ

Рафаел Надал отново е кралят на "Ролан Гарос"

рафаел надал отново кралят ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 11.10.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Още

Рафаел Надал изигра безупречен мач срещу световния номер Новак Джокович и триумфира с 6:0, 6:2, 7:5, за да спечели 20-та си титла от Големия Шлем, с което изравни Роджър Федерер на върха в класацията за най-много титли от Шлема при мъжете.

Триумфът на Надал е наистина впечатляващ, като се има на предвид, че испанецът не загуби нито един сет по пътя си към 13-ата титла в Париж.

За Матадора това също бе и победа номер 100 на Ролан Гарос, нещо непостижимо за който и да е друг тенисист.

Сблъсъка за трофея не предложи очакваното зрелище, след като в първите два сета Надал изцяло доминираше на корта и не даде никакви шансове на Джокович.

Рафа обезличи световния номер едно и в първите два сета му позволи да спечели едва два гейма - 6-0 и 6-2. В средата на равностойната трета част съперниците си размениха пробиви, но моментния проблясък на Джокович не продължи дълго и 12-кратният шампион в турнира посегна към 13-ата си титла, правейки нов брейк за 6-5.

След това Рафа затвърди и със 7-5 вдигна Купата на Мускетарите, без да загуби нито един сет по пътя си до отличието - нещо, което направи и през 2008-а, 2010-а и 2018-а.

Рафаел Надал: "2020-а беше изключително тежка година. Но да спечеля тук - това означава абсолютно всичко! Определено мисълта за изравняването на постижението на Роджър от 20 титли в Големия Шлем не беше водещо за мен. Сега не е времето за нещо подобно. Успехът ми е успех на Ролан Гарос. Това е важното!"

За Новак Джокович това бе едва втора загуба през годината, след като на US Open той бе дисквалифициран в мача си срещу Пабло Кареньо-Буста, заради удар с топка по един от съдиите на корта.

Снимки: БГНЕС

Още спорт четете на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Храната, която домакинствата изхвърлят всеки ден, може да храни 3 милиарда души
Храната, която домакинствата изхвърлят всеки ден, може да храни 3 милиарда души
Слабо второ полувреме на България доведе до загуба от Финландия
Слабо второ полувреме на България доведе до загуба от Финландия