НОВИНИ

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите в Бостад

В следващия кръг той ще спори с аржентинеца Мариано Навоне.

Рафаел Надал Бостад
Снимка: Facebook / Nordea Open Tennis
bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 18.07.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият №1 в света Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите АТП 250 в шведския град Бостад.

В среща от втория кръг шампионът за 2005 година Надал се наложи над поставения под номер 5 в схемата Камерън Нори от Великобритания с 6:4, 6:4.

Носителят на 22 титли от Големия шлем показа игра на много високо ниво срещу 42-рия в света Нори и имаше предимство във всички компоненти от играта. Той измъкна първия сет с пробив в седмия гейм за 4:3.

Повече работа Надал си създаде във втория сет, в който изоставаше с 1:4 гейма. Испанецът обаче спечели последните пет гейма, в които даде общо само три точки на съперника си.

За 38-годишния Надал това е втори четвъртфинал през сезона след достигането му до топ 8 на турнира в Бризбън в самото начало на 2024-та.

За място на полуфиналите Надал ще спори с аржентинеца Мариано Навоне. Поставеният под номер 4 в схемата Навоне отстрани индиеца Сумит Нагал след 6:4, 6:2. Така Навоне, който е номер 36 в света, остана единственият от първите четирима поставени, който достига до четвъртфиналите.

В последния мач завърши до момента мач Тимофей Скатов от Казахстан елиминира третия поставен Талон Грийкспор от Нидерландия след 1:6, 6:3, 6:4. На четвъртфиналите Скатов ще срещне победителя от двойката между португалците Енрике Роча и Нуно Боржеш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Николов пред БНТ: В картинга се учиш от грешките си (ВИДЕО)
Виктор Николов пред БНТ: В картинга се учиш от грешките си (ВИДЕО)