НОВИНИ

Рафаел Надал се справи с Дан Еванс за победа №400 на ниво Мастърс

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:49, 15.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
рафаел надал справи дан еванс победа №400 ниво мастърс
Слушай новината

21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал продължава да ниже победи през 2022 година, като снощи испанецът записа своя 17-ти пореден успех от началото на сезона, надигравайки със 7:5, 6:3 британеца Дан Еванс в среща от третия кръг на турнира Индиън Уелс.

Победата имаше и по-специално значение за Надал, тъй като беше под номер 400 в неговата кариера в турнирите от сериите АТР Мастърс 1000. Именно Матадора е рекордьор по най-много победи в Мастърс надпреварите, като първият му успех идва през 2003 година на турнира в Монте Карло.

Срещу коравия Еванс Рафа имаше трудности в първия сет, допускайки да бъде пробит още в третия гейм на двубоя. Преднината на британеца се задържа до осмия гейм, когато Надал върна пробива, изравнявайки за 4:4. В единадесетия гейм левичарят от Майорка отрази нова възможност за пробив пред неговия съперник, а още в следващия гейм нанесе решителния си удар, печелейки за втори път подаването на Еванс, с което сложи и точка на първия сет след 7:5.

Надал продължи силната си серия и в началото на втората част, когато ранен пробив му осигури комфортен аванс от 3:0. Докрая световният №4 контролираше тази си преднина и без особени проблеми затвори втория сет след 6:3, а с това и мача след 1 час и 43 минути игра.

В следващия етап на турнира Рафаел Надал ще се изправи срещу американеца Райли Опелка, който елиминира след обрат Денис Шаповалов с 6:7(4), 6:4, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три украински деца са подали заявление за записване в столичното 119-о училище
Три украински деца са подали заявление за записване в столичното 119-о училище
Опашката от камиони на "Кулата" вече е 4-5 км, шофьорите чакат по-малко
Опашката от камиони на "Кулата" вече е 4-5 км, шофьорите чакат по-малко