НОВИНИ

Рафаел Надал: Все още мисля, че Аржентина е основният фаворит на Мондиала

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:10, 24.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
рафаел надал оттегли уимбълдън
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира старта на Световното първенство по футбол в Катар, като испанецът сподели, че все още смята Аржентина за основния фаворит за трофея въпреки загубата от Саудитска Арабия в първия мач от груповата фаза.

Испанецът е голям привърженик на футбола, като е добре известно, че негов чичо е бившият футболист на Барселона Мигел Анхел Надал, но пък Рафа е страстен фен на Реал Мадрид.

Относно Мондиала в Катар пък Матадора не смята, че загубата от Саудитска Арабия ще повлияе на Аржентина, като за него "гаучосите" остават основния фаворит в турнира.

"Не съм привърженик на крайните оценки - нито прекалено много еуфория, нито прекалено голяма катастрофа. Светът не се е променил . . . Те просто загубиха мач, а им остават още два. Най-малкото, което заслужават, е доверие и уважение. Те пристигат като шампиони на Америка, с една от най-добрите победни серии в историята, така че защо да губим увереност? Все още мисля, че Аржентина са основните фаворити", заяви Рафаел Надал преди демонстративния мач срещу Каспер Рууд в Буенос Айрес.

Надал сподели и мнението си за аржентинската легенда Лионел Меси, определяйки го като "един от най-добрите играчи в историята на футбола и на спорта изобщо", макар че не крие разочарованието си от факта, че през годините той е отнел много трофеи от Реал Мадрид.

"Меси отнемаше трофеите от Реал години наред, но в крайна сметка, като любител на спорта, оценяваш някой, който е толкова специален. В Ла Лига имахме късмета да му се насладим в най-добрите години от спортната му кариера. Той ни даде много специални моменти в света на спорта, той е един от най-добрите играчи в историята на футбола и на спорта изобщо", коментира Рафаел Надал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ иска оставката на вътрешния министър заради акцията срещу кмета на Стамболийски
ГЕРБ иска оставката на вътрешния министър заради акцията срещу кмета на Стамболийски
Километрична опашка от тирове на Дунав мост
Километрична опашка от тирове на Дунав мост