НОВИНИ

Рафаел Надал записа победа №1000 в кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:54, 05.11.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
рафаел надал записа победа №1000 кариерата

Невероятното постижение на Матадора стана факт след успеха му срещу неговия сънародник Фелисиано Лопес в мач от втория кръг на Мастърс турнира в зала "Берси" в Париж.

Победата за световния номер 2 обаче не бе никак лесна, тъй като ветеранът Лопес изигра много силен мач, като принуди 13-кратния шампион от "Ролан Гарос" да прави пълен обрат.

Фелисиано осъществи пробив още в откриващия гейм на срещата, а след това през целия първи сет сервираше страхотно, налагайки се да отразява само една точка за пробив и след 6:4 заслужено поведе в резултата.

Във втората част отново Надал беше този, който по-усилено търсеше пробив, но роденият в Толедо тенисист се справи с всяко едно изпитание и докара нещата до тайбрек.

В дългия гейм Рафа взе своето, след като спечели три поредни точки след 3:3, което му осигури три сетбола. Фелисиано отрази първите два, но в в край на сметка Надал затвори частта при третия си шанс.

В решаващия сет "Краля на клея" най-накрая спечели подаването на съперника си, пробивайки го още в първия гейм. До края той не изпусна инициативата, за да се поздрави с своята победа номер 1000.

По този начин испанецът се превърна в едва четвъртия играч с подобно постижение в историята. Абсолютен рекордьор по успехи е Джими Кoнърс с 1274, следван от Роджър Федерер с 1242. Трети се нарежда Иван Лендъл с 1068 успеха.

В третия кръг Матадора го очаква сблъсък срещу Джордан Томпсън, който също в три сета се справи с Борна Чорич.

Напред в Париж продължават още Алехандро Давидович Фокина, Милош Раонич, Алекс Де Минор и Адриан Манарино, като последните трима ги очакваме само след седмица на турнира "Sofia Open".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенският университет удължава онлайн обучението до 22 ноември
Русенският университет удължава онлайн обучението до 22 ноември
Скандал в НС заради предложение на напусналите БСП депутати
Скандал в НС заради предложение на напусналите БСП депутати