НОВИНИ

Рафаел Варан се изказа против дългите продължения на мачовете

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:07, 07.08.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
рафаел варан изказа против дългите продължения мачовете
Слушай новината

Френският защитник на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан излезе с позиция на профила си в Туитър, в която се обяви против решението на Футболната асоциация на Англия (ФА) да последва примера от световното първенство в Катар и да наложи по-дълги допълнителна времена с цел повишаване на чистото игрово време.

Самият Варан споделя, че той и негови колеги са изразили своите опасения миналата седмица по време на среща с представители на ФА, но оттам не са ги послушали.

По думи на световния шампион с Франция от 2018 г. и без това решение "графикът е изключително наситен" и носи без това огромни опасности за физическото и психическото здраве на футболистите.

"Миналата седмица имахме среща с Футболната асоциация, която препоръча на реферите нови правила. Мениджърите и играчите споделяме тревогите си от години, че има твърде много мачове, графикът е изключително наситен и това е опасно за физическото и психическото благосъстояние на играчите.

Въпреки нашите предишни мнения, сега те препоръчаха за следващия сезон по-дълги мачове, повече интензивност и по-малко емоции, които да показват играчите. Ние просто искаме да сме в добро състояние на терена, за да дадем 100 процента за нашия клуб и за феновете. Защо мненията ни не се чуват?

Като футболист се чувствам много привилегирован да върша работата, която обичам всеки ден, но чувствам, че тези промени вредят на играта", се казва в съобщението на Рафаел Варан.

Френският бранител на "червените дяволи" ще изиграе първия си двубой за новия сезон точно след седмица (14 август) от 22:00 часа българско време, когато Манчестър Юнайтед посреща на своя "Олд Трафорд" Уулвърхямптън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна иска 24 милиона лева от държавата за вкопаването на тръбата под Варненското езеро
Варна иска 24 милиона лева от държавата за вкопаването на тръбата под Варненското езеро
България с нова хуманитарна помощ за Турция
България с нова хуманитарна помощ за Турция