НОВИНИ

Ръководството на Атлетико е следило ситуацията около Роналдо през лятото

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:27, 21.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Атлетико Мадрид е следило ситуацията около бъдещето на Кристиано Роналдо това лято.

Въпреки интереса им, управниците на тима решили, че подобен трансфер би раздразнил феновете на “дюшекчиите”, предвид градското съревнование с Реал Мадрид.

36-годишният футболист се завърна на стадион “Олд Трафорд” това лято. Нападателят напусна Ювентус, за да се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Дни преди трансфера му в медийното пространство имаше слухове, че 5-кратният носител на Златната топка ще премине в Манчестър Сити. Изглежда, че “гражданите” не са били единственият тим, който се е интересувал от услугите на португалеца.

Предаването “Carrusel show” на испанското радио “Cadena Seer” разкри, че мениджърът на футболиста Хорхе Мендеш е подготвял завръщане на клиента си в Ла Лига. Любопитната подробност е, че португалецът е преговарял с представители на Атлетико Мадрид.

Възпитаниците на Диего Симоне се нуждаеха от попълнение в предни позиции. Това стана ясно след трансферите на Матеус Куня и Антоан Гризман. От управата на испанския шампион отказали възможността да привлекат Кристиано Роналдо, защото се опасявали, че подобна сделка едва ли ще бъде приета позитивно от привържениците на клуба. Състезателят е най-резултатният футболист на градския съперник на Атлетико Мадрид – Реал Мадрид.

Интересна подробност е, че през 2003 г. Атлетико Мадрид отново следили развитието на играча, докато носеше екипа на Спортинг Лисабон.

Нападателят има 4 попадения в 3 мача за “червените дяволи”.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Бербатов обвини БФС в манипулация
Димитър Бербатов обвини БФС в манипулация
12 деца са починали от коронавирус от началото на епидемията у нас
12 деца са починали от коронавирус от началото на епидемията у нас