НОВИНИ

Ръководството на Левски: Поклон до земята за всички "сини" фенове

На трибуните на националния стадион в събота срещу ЦСКА имаше близо 17 хиляди "сини" фенове, които бяха възнаградени с гол на Кристиан Макун в 86-ата минута за крайното 1:0.

Фенове на Левски София
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 21.10.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Левски благодари на привържениците за безрезервната подкрепа в двубоя от осмия кръг на Първа лига срещу ЦСКА. На трибуните на националния стадион имаше близо 17 хиляди "сини" фенове, които бяха възнаградени с гол на Кристиан Макун в 86-ата минута за крайното 1:0.

С победата Левски остана на второто място в класирането с 28 точки и три по-малко от шампиона Лудогорец.

"Поклон до земята за всички "сини" фенове, които изпълниха до краен предел нашите сектори на Националния стадион в съботния следобед срещу ЦСКА-София. Това, че публиката на Левски няма конкуренция в България, го знаят много добре дори конкурентите ни. Вие отново бяхте истинският 12-и играч, който до последно даваше криле и буквално буташе отбора към заслужената победа. Публиката на Левски обаче е пример и за джентълменство, спортсменство и европейско поведение! Пример за подражание!", се казва в обръщението на ръководството.

"Благодарим Ви, че от секторите ни не бе изстреляна нито една сигнална ракета, не бе възпламенена нито една бомба или каквото и да било друго пиротехническо средство, което може да представлява заплаха за здравето на зрителите на стадиона. Благодарим Ви, че спазихте мъжката си дума и помогнахте този двубой да бъде празник, а не война", пишат от клуба.

"За останалото е ясно. Публиката на Левски печели винаги битката извън терена. А когато подкрепата е каквато беше в събота, отборът също много трудно може да постигне нещо различно от победа на терена", пишат още от клуба.

"Сините" направиха възстановяване след съботната победа и в първите два дни от седмицата ще проведат открити тренировки от 17 часа. Тактическите занимания започват в сряда и ще бъдат закрити за медии и фенове, а в петък Левски посреща Берое от 19 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът заседава по делото за смъртта на 15-годишния на Филип
Съдът заседава по делото за смъртта на 15-годишния на Филип
Казийски и Татаров със силни изяви в италианската Суперлига
Казийски и Татаров със силни изяви в италианската Суперлига