НОВИНИ

Раонич и Циципас стигнаха пoлуфиналите в Ню Йорк

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:45, 27.08.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Тенис

Кандецът надигра в изключителна драма Филип Крайнович, докато гръцкият представител отстрани Райли Опелка, след като американския гигант се отказа в 11-ия гейм.

Двубоят между Раонич и Крайнович започна много оспорвано като още в третия гейм, канадецът пропусна три шанса за пробив.

Веднага в следващия гейм Крайнович също стигна до брейкбол, но за разлика от своя опонент успя да го реализира.

До края на първия сет никой от двамата не се доближи со това да вземе подаването на своя съперник и сърбинът спечели с 6:4.

Във втората част сценарият се повтори по абсолютно идентичен начин до десетия гейм, когато Крайнович сервираше за мача. Този път обаче той изостана с 15:40 и в край на сметка допусна пробив.

Стигна се до тайбрек, в който Раонич пое контрола от самото начало и след 7:2 точки, изравни резултата в сетовете.

Решителната част започна равностойно като в първите пет гейма сервиращите доминираха. При 2:3 Раонич бе изправен пред три точки за пробив, но запази хладнокръвие и успя да измъкне този маратонски гейм.

След това при 4:5, финалиста от Уимбълдън 2016-та трябваше да отразява мачбол на неговия съперник, но благодарение на своя сервис и форхенд, канадецът отново се справи.

Това подейства крайно негативно на Крайнович, който се срина и допусна пробив в следващия гейм, а Раонич нямаше проблеми след това на свое подаване да приключи мача с 7:5.

Негов съперник на 1/2 финала ще бъде Стефанос Циципас. Световният номер 7 водеше с 6:5 срещу представителя на домакините, когато 211-сантиметровият гигант бе принуден да се откаже заради травма коляното.

Двубоят между Милош Раонич и Стефанос Циципас ще се изиграе в петъчната вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоминистърът проверява два от най-опасните складове за пестициди
Екоминистърът проверява два от най-опасните складове за пестициди
Нишикори се отказа от "US Open"
Нишикори се отказа от "US Open"