НОВИНИ

Разбиха лаборатория за биткойни в Албания

разбиха лаборатория биткойни албания
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:08, 27.06.2021
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Един човек е арестуван, друг се издирва, а трети е обвинен за финансови измами с криптовалута в рамките на акция "Фабрика", съобщи албанското вътрешно министерство. Тримата са заподозрени за организиране на нелегална платформа за търговия с криптовалута и са обвинени в компютърни злоупотреби, укриване на данъци и кражба на електричество.

Полицията работи за пълното разкриване на тази престъпна дейност. Като веществени доказателства, наред с други неща, са иззети 11 електронни устройства за производство на криптовалута, мобилни телефони и електронни помощни средства, съобщи полицията.

Албания регулира пазара на криптовалута и операторите трябва да получат лиценз от правителството, което води регистър на всички оператори и следи трансакциите.

Тъй като правната рамка е непълна, а лицензирането все още не е ефективно, цялата дейност, свързана с криптовалута все още е незаконна.

Преди месец по време на разследване на убийство полицията откри друга незаконна платформа за търговия с биткойни, а три лица бяха обявени за издирване за финансови измами в размер на над един милион евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици населени места в Украйна са без ток след бури и порои
Стотици населени места в Украйна са без ток след бури и порои
10,5% е избирателната активност в Благоевград към 12.30 ч.
10,5% е избирателната активност в Благоевград към 12.30 ч.