НОВИНИ

Раздават дървесината, събрана след бедствието във Варна, на хора в нужда

ураганен вятър дървета
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
06:12, 22.11.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда – социално слаби лица и хора с увреждания. Тя се заприходява в общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, след което чрез съдействието районните кметства, се дава на хора в нужда. Практиката се е прилагала и досега, обясни директорът на общинското предприятие Стоян Аргиров по време на поредното заседание на антикризисния щаб в общината.

По време на срещата всички отговорни институции докладваха на кмета Благомир Коцев за мерките по ликвидиране на последствията от бурята.

Приоритет остава разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Тe трябва да се почистят по най-бързия начин заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове. Затова ще бъдат осигурени допълнителни екипи и техника, стана ясно по време на заседанието.

Четири автобусни спирки и 151 стълба за улично осветление са пострадали вследствие на урагана. Предстои възстановяването им, изчакват се огледите от застраховател.

От четвъртък – 23 ноември, се възстановяват и присъствените учебни занятия в останалите четири училища, които бяха в онлайн режим.

Кметът Благомир Коцев призова всички граждани, да се включат в почистването на града. Инициативата "Да почистим Варна заедно" ще се проведе на 25 и 26 ноември (събота и неделя).

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Денков участва в дебат в Европарламента
Николай Денков участва в дебат в Европарламента
Изслушват вътрешния министър в ресорната комисия заради протеста срещу БФС
Изслушват вътрешния министър в ресорната комисия заради протеста срещу БФС