НОВИНИ

Разследват двама полицаи от Ябланица, обрали мигрант на пътя

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:22, 08.09.2023 (обновена)
5944
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Снимка: Архив/
Слушай новината

Полицейски служители от Ябланица са обвинени, че са обрали със заплаха мигрант. Те бяха задържани за 72 часа, а днес съдът постанови мярка "домашен арест". Районната прокуратура в Тетевен поиска най-тежката мярка задържане под стража, но съдът реши те да са под домашен арест до хода на делото, тъй като и двамата служители на реда имат деца. Мярката може да бъде обжалвана.

Двамата са задържани за кражба от незаконно преминал границата чужд гражданин. Разследването започва по сигнал на чужд гражданин и се води от Районната прокуратура в Ловеч.

На двамата полицаи е повдигнато обвинение за това, че на 28 август на АМ "Хемус", в качеството си на длъжностни лица, са отнели вещи на чужд гражданин, става дума за 50 евро и мобилен телефон.

26-годишният Мохамед подал сигнал в полицията, че докато се движел пеша по магистралата бил спрян от полицейски патрул на пътя и служителите на реда му отнели всичко, което има. След като му отнели движимите вещи, сириецът твърди, че двамата полицейски служители го изоставили. Днес и на двамата полицаи от Районното управление в Ябланица им беше наложена мярка "домашен арест". Един от служителите има и допълнително обвинение.

"Да, има и обвинение и по чл. 338, ал. 1 за боеприпаси, които не е съхранявал там, където трябва", заяви Венцислава Кулева, прокурор.

В хода на разследването е извършено претърсване на автомобила на единия от полицаите. Там той държал бойни патрони, предназначени за служебно предоставеното му огнестрелно оръжие. Обвинението е, че не е взел необходимите мерки за сигурност при съхраняване на служебните боеприпаси.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха 9 мигранти, превозвани от 18-годишен българин край Челопечене
Заловиха 9 мигранти, превозвани от 18-годишен българин край Челопечене
В Царево продължава борбата с щетите след потопа
В Царево продължава борбата с щетите след потопа