НОВИНИ

Разследват се причините за катастрофата с градския автобус в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:12, 28.09.2022
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Инцидент с автобус на столичния градския транспорт рано тази сутрин блокира за часове движението. Шофьорът на автобус 304 е изгубил управление преди 4-ти километър, блъска се в мантинелата и навлиза в насрещното платно.

Най-важното е, че няма пострадали при инцидента. След като се е врязал в мантинелата, половината от автобуса е отишла в насрещното движение. Заради това трафикът по бул. "Цариградско шосе" беше ограничен за три часа в двете посоки и това предизвика огромно задръстване. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват - най-вероятно става дума за липса на концентрация или техническа неизправност на автобуса. На шофьора са му направени тестове за алкохол и наркотици. Той бил откаран за преглед, но след това е бил освободен.

Инцидентът с автобус 304 става малко пред 6.00 часа тази сутрин. Шофьорът загубил управление докато изпреварвал друг автобус. Свидетел на катастрофата, който бил в изпреварвания автобус разказа, че 304 навлязъл в средната лента, но според него не е превишил ограничението на скоростта.

Автобус на градския транспорт катастрофира в София, няма пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Пътувах в автобус на линия 604 в посока Орлов мост. Непосредствено преди моста над кръговото за 4-ти километър, друг автобус извърши маневра изпреварване и непосредствено след изпреварването изгуби контрол и буквално започна да танцува", разказа Красимир Наев, очевидец.

Директорът на гараж "Малашевци" обясни за БНТ, че изпреварването през средна лента е позволено. Според него става дума за липса на концентрация.

След катастрофата с автобус в София: Движението по бул. "Цариградско шосе" е възстановено

"При изпреварването пътниците в салона са му подвикнали, че съчленението му се е разклатило и той инстинктивно е натиснал спирачки, нещо не е могъл да овладее автобуса, казва водачът, че е била и хлъзгава настилката", обясни Кирил Георгиев, директор на гараж "Малашевци".

Водачът на автобус 304 работи в Столичния автотранспорт повече от 30 години и досега не е имал произшествия, казаха още от гараж "Малашевци". При инцидента има и пострадал лек автомобил.

Вижте повече в прякото включване на Карина Караньотова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече има разрешение за ползване на интерконектора с Гърция
Вече има разрешение за ползване на интерконектора с Гърция
Владимир Манчев: Убеден съм, че ще оправдая доверието, което ми бе гласувано
Владимир Манчев: Убеден съм, че ще оправдая доверието, което ми бе гласувано