НОВИНИ

РБ Лайпциг наказа грешките на Юнайтед в отбрана и го прати в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:07, 09.12.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Футбол
лайоциг наказа грешките юнайтед отбрана пратиха лига европа

Футболистите на Юлиан Нагелсман спечелиха драматично с 3:2 на своя "Ред Бул Арена", за да се класират за фазата на 1/8 финалите за сметка на "червените дяволи".

Домакините влязоха в по-незавидната позиция в двубоя, заради разгромната загуба с 0:5 като гост на "Олд Трафорд", която означаваше, че само и единствено победа устройваше третия във временното класиране в Бундеслигата.

Състава на РБ Лайпциг започна ударно и още преди да изтече втората минута вече водеше в резултата след попадение на Анхелиньо, който се разписа след подаване на Марсел Забицер.

Десет минути по-късно отново Анхлеиньо беше в центъра на събитията, когато намери Амаду Айдара непокрит на границата на наказателното поле и футболистът от Мали удвои резултата от въздуха.

Марсел Форсберг можеше да направи преднината класическа само две минути по-късно, но като по чудо ударът му от около десетина метра, премина встрани от целта.

Вили Орбан все пак отбеляза трети гол за Лайпциг в 30-та минута, но за щастие на гостите, попадението беше отменено след намеса на системата ВАР.

Тимът на Манчестър Юнайтед постепенно започна да се отърсва от шока, отправяйки поглед към вратата на РБ Лайпциг. В началото на второто полувреме дори опитаха да наложат някакъв натиск, на който обаче домакините удържаха, благодарение и на техния страж Гулачи, който отрази няколко удара.

В 68-та минута гостите удариха и греда, след като Бруно Фернандеш стреля от пряк свободен удар.

Още в следващата атака на германския тим обаче, отбраната на Юнайтед се пропука за трети път, а на правилното място, за да се възползва беше резервата Джъстин Клуийверт, който направи резултата 3:0.

Англичаните все пак отказаха да се предадат и върнаха интригата в мача с два бързи гола около десетина минути преди края на редовното време.

Първо Бруно Фернандеш се разписа от дузпа, отсъдена за спорно нарушение срещу Брендън Уилямс, а две минути по-късно Хари Магуайър намали на 2:3 след малко куриозно попадение, дошло след центриране от ъглов удар.

За повече обаче гостите нямаха сили и така полуфиналистът от миналия сезон РБ Лайпциг се класира за следващата фаза, докато "червените дяволи" ще трябва да играят в Лига Европа през пролетта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венеция отново е под вода (Снимки)
Венеция отново е под вода (Снимки)
Почина енергийният експерт Атанас Тасев
Почина енергийният експерт Атанас Тасев