НОВИНИ

Реал Мадрид и Манчестър Сити се класираха за осминафиналите на Шампионската лига

реал мадрид предупреди футболистите ограничат контактите
bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 12.10.2022 (обновена)
Чете се за: 06:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Нови осем мача предложи Шампионската лига във вторник вечер. Реал Мадрид и Манчестър Сити се класираха за осминафиналите на турнира.

В група Е Челси надви Милан в Шампионската лига за втора поредна седмица. След категоричното 3:0 на "Стамфорд Бридж" в Лондон, сега англичаните се справиха с шампионите на Италия и като гост - с 2:0 пред пълните трибуни на легендарния "Сан Сиро". Решаващият миг в мача дойде в 18-ата минута, когато съдията Зиберт отсъди дузпа за Челси и изгони Фикайо Томори. И ако за отсъждането на наказателния удар съмнения не може да има, то директният червен картон на бранителя изглежда много пресилено решение. Жоржиньо нямаше проблеми от бялата точка и откри за Челси. Милан опита да отвърне с центриране на Браим Диас към Жиру, но бившия играч на Челси не уцели вратата от добра позиция след удар с глава. В 34-ата минута интригата окончателно приключи. Хубава атака на Челси през центъра завърши с пас на Маунт към Обемеянг, който вкара в близкия ъгъл – 2:0.

В края на първото полувреме Татарушану спаси прекрасен удар на Маунт по земя. След почивката Милан опита да натисне. Жиру и Дест не успяха да засекат ниско центриране на Тонали. Обемеянг пропусна за Челси. До края Челси предпочиташе да контролира мача и да ограничава съперника.

В група Е обаче нещата са далеч от решени, след като в Загреб местният Динамо и Залцбург Австрия направиха 1:1.

Челси води със 7 точки, Залцбург има 6, Милан и Динамо са с по 4.

група Е:
Милан (Италия) - Челси (Англия) - 0:2
Динамо Загреб (Хърватия) - Ред Бул Залцбург (Австрия) - 1:1

Временно класиране:
1. Челси 7 т.

2. Ред Бул Залцбург 6 т.

4. Динамо Загреб 4 т.

3. Милан 4 т.

В група F 30 секунди не стигнаха на Шахтьор Донецк за победа срещу шампиона на Европа - Реал Мадрид. Мачът завърши 1:1, а тимът от испанската столица изравни в петата минута на добавеното време с гол на Антонио Рюдигер след грешка на вратаря на символичните домакини Анатолий Трубин. Двубоят от група F в Шампионската лига се игра във Варшава, заради военните действия, които се водят на територията на Украйна.

Шахтьор поведе с гол на Олександър Зубков в 46-ата минута. Тимът вече е записвал победа над Реал и то, насред Мадрид - 3:2 през есента на 2020-а.

За съжаление на символичните домакини съдбата намигна на Реал дълбоко в добавеното време на мача. Тогава комбинация между Тони Кроос и Антонио Рюдигер завърши с попадение на защитника за 1:1. Рюдигер обаче трябваше да напусне терена, защото разкървави главата си, отбелязвайки изравнителния гол в полската столица.

Ремито върши перфектна работа на Реал, който е с 10 точки в групата и вече е осминафиналист. Втори остава РБ Лайпциг (6 т.), който удари като гост Селтик с 2:0 с късни голове на Тимо Вернер и Емил Форсберг. Шахтьор е с 5 точки, а Селтик - с една.


група F:
Селтик (Шотландия) - Лайпциг (Германия) - 0:2
Шахтьор Донецк (Украйна) - Реал Мадрид (Испания) - 1:1

Временно класиране:
1. Реал Мадрид 10 т.

2. Лайпциг 6 т.

3. Шахтьор Донецк 5 т.

4. Селтик 1 т.

В група G Манчестър Сити също си осигури място на осминафиналите, след като Борусия Дортмунд и Севиля завършиха наравно 1:1. По-рано през деня "гражданите" направиха 0:0 при визитата си на Копенхаген, което им бе напълно достатъчно за място в следващия етап.

Танги Нианзу даде аванс на Севиля след 18 минути игра, но домакините от Борусия изравниха в 35-ата чрез Джуд Белингам. За 19-годишния английски халф това е гол в четвърти пореден мач, а той вероятно ще бъде достатъчен на "жълто-черните", за да си гарантират място в следващия етап на турнира.

Лидер в групата е Манчестър Сити с 10 точки, пред Борусия със 7. Севиля и Копенхаген имат по 2 точки.

група G:
Копенхаген (Дания) - Манчестър Сити (Англия) - 0:0
Борусия Дортмунд (Германия) - Севиля (Испания) - 1:1

Временно класиране:
1. Манчестър Сити 10 т.

2. Борусия Дортмунд 7 т.

3. Севиля 2 т.

4. Копенхаген 2 т.

В последната група Н Пари Сен Жермен и Бенфика приключиха при 1:1. Килиан Мбапе откри за домакините от дузпа в 40-ата минута, но в 62-рата Жоао Марио изравни за гостите от Лисабон, вкарвайки също от дузпа.

С равенството и двата отбора вече имат актив от 8 точки и водят с пет точки аванс пред Ювентус и Макаби Хайфа два кръга преди края на груповата фаза.

група Н:
Макаби Хайфа (Израел) - Ювентус (Италия) - 0:2
Пари Сен Жермен (Франция) - Бенфика (Португалия) - 1:1

Временно класиране:
1. Пари Сен Жермен 8 т.

2. Бенфика 8 т.

3. Ювентус 3 т.

4. Макаби Хайфа 3 т.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия приема Левски в най-старото столично дерби
Славия приема Левски в най-старото столично дерби
Трудни победи за Сърбия и Бразилия на световното по волейбол
Трудни победи за Сърбия и Бразилия на световното по волейбол