НОВИНИ

Реал Мадрид мина по трудния път срещу Щутгарт

Дебютни голове помогнаха на действащите носители на трофея в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:56, 17.09.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
реал мадрид щутгард
Снимка: Real Madrid C.F/X
Слушай новината

Реал Мадрид потегли подобаващо в новия формат на Шампионската лига. Актуалните шампиони в турнира на богатите сразиха Щутгарт с 3:1 в мач от първия кръг през новия сезон, който се изигра на „Сантиаго Бернабеу“.

Селекцията на Карло Анчелоти срещна отпор от участника в Бундеслигата, но през второто полувреме успя да си свърши работата. Точни за испанците бяха Килиан Мбапе, Антонио Рюдигер и Ендрик, докато Дениз Ундав се разписа за германците.

В следващия кръг Реал ще се отправи към Франция за визита на Лил на 2 октомври, а футболистите на Себастиан Хьонес ще влязат в ролята на домакини срещу Спарта Прага.

Опасности не липсваха пред двете врати в хода на първото полувреме. В 35-та минута дойде и най-дискусионният момент. Тогава главният съдия Халил Мелер отсъди дузпа за гостите, след като прецени, че Максимилан Мителщед е извършил нарушение срещу Антонио Рюдигер. ВАР обаче привика рефера, който преразгледа ситуацията и отмени 11-метровия наказателен удар.

Домакините също получиха дузпа в 44-та минута, когато Дени Ундав бе фаулиран от Дани Карвахал. Мелер посочи бялата точка, но страничният съдия маркира засада и при подаването към Ундав и в крайна сметка до изпълнение не се стигна.

На старта на второто полувреме головата суша бе нарушена от мадридчани. Германската защита изпусна Родриго, а той от своя страна нахлу в наказателното поле и пусна към Килиан Мбапе, който бе безгрешен на празна врата за дебютния му гол с екипа на испанците в турнира на богатите.

„Белите“ имаха шанс да удвоят в 59-та минута, но изстрелът на Винисиус Жуниор срещна напречната греда на домакините. 9 минути по-късно Джейми Левлинг центрира от корнер и тя попадна на главата на Ундав, който простреля Тибо Куртора за 1:1.

Радостта на германците бе помрачена в 83-та минута. Те допуснаха грешка в отбрана след центриране на Лука Модрич. Най-съобразителен в този момент се оказа Рюдигер, засичаки топката с глава за 2:1 в полза на „лос меренгес“.

В петата минута на добавеното време зрителите станаха свидетели и на последния гол в този мач, дело на Ендрик. „Кралете“ организираха бърза контраатака, при която бразилецът овладя топката, напредна и с удар фиксира крайния резултат.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн със стряскаща победа над Динамо, Хари Кейн с мач за историята
Байерн със стряскаща победа над Динамо, Хари Кейн с мач за историята
Ливърпул преодоля ранен шок и превзе "Сан Сиро"
Ливърпул преодоля ранен шок и превзе "Сан Сиро"