НОВИНИ

Реал Мадрид обърна Алмерия в мач, в който главно действащо лице беше ВАР

"Кралския клуб" осъществи пълен обрат от 0:2 до 3:2 през второто полувреме, когато обаче системата за видеоарбитраж на няколко пъти се намеси в дискусионни ситуации, които повлияха на крайния изход от срещата

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:25, 21.01.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид стигна до четвъртата си поредна победа в Ла Лига, след като в двубой от 21-ия кръг надигра с 3:2 след обрат у дома състава на Алмерия в мач, който ще бъде запомнен най-вече с дискусионните намеси на ВАР и последвалите съдийски отсъждания.

Преди да се стигне до тях обаче гостите от Андалусия бяха открили резултата на "Сантяго Бернабеу" след по-малко минута игра, когато точен бе Ларджи Рамазани, а в самия край на първото полувреме Едгар Гонсалес се разписа със страхотно изпълнение от дистанция, за удвои аванса на последния в подреждането на испанското първенство.

По този начин почивката дойде при пасив от два гола за "лос бланкос", което накара Карло Анчелоти да вземе необходимите мерки, които веднага дадоха резултат и втората част стартира с натиск за домакините.

Така се стигна до 54-ата минута, когато ВАР сигнализира на рефера Франсиско Хосе Ернандес Маесо за игра с ръка на Кайки в наказателното поле и в крайна сметка арбитърът отсъди дузпа в полза на Реал. Зад топката застана Джуд Белингам и англичанинът не сбърка, реализирайки за 1:2.

Малко след час игра пък Алмерия отново реши, че си е върнал преднината от два гола,когато точен бе Серхио Арибас, но системата за видеоарбитраж отново се намеси, за да маркира нарушение на Дион Лопи в зародиша на атаката и попадението не бе зачетено

В 67-ата минута дойде и най-спорното отсъждане в срещата, което бе предизвикано от Винисиус Жуниор , който беше точен за 2:2, но впоследствие видя как съдията Маесо отменя голът заради игра с ръка на бразилеца. И в този случай обаче ВАР излезе на сцената, като след консултация със системата, съдията Франсиско Ернандес промени решението си и все пак призна попадението на мадридчани за редовно, въпреки че повторенията на ситуацията оставиха сериозни въпросителни дали Винисиус в действителност не играе с ръка.

Така, мачът на "Сантяго Бернабеу" продължи при равен резултат, а в оставащото време до края Реал Мадрид очаквано потърси пълния обрат и той най-накрая стана факт дълбоко в добавеното време, когато в 99-ата минута Дани Карвахал донесе победата на своя тим.

С успеха "Кралския клуб" събра 51 точки и се върна на върха в Ла Лига, изпреварвайки с два пункта втория Жирона. Алмерия пък остава на последното 20-о място с едва 6 точки и без нито една победа дотук през кампанията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наложиха санкции на почистващите фирми в София за над 140 000 лева
Наложиха санкции на почистващите фирми в София за над 140 000 лева
Убийство на учителка в Бургас, за престъплението е задържан синът ѝ
Убийство на учителка в Бургас, за престъплението е задържан синът ѝ