НОВИНИ

Реал Мадрид обърна и разгроми Ливърпул и гледа смело към 1/4-финалите в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:56, 21.02.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
реал мадрид обърна разгроми ливърпул гледа смело финалите шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид обърна Ливърпул от 0:2 до 5:2 в първия двубой от осминафиналите на Шампионската лига.

„Мърсисайдци“ откриха резултата на стадион „Анфийлд“ в четвъртата минута, когато Мохамед Салах пусна остро диагонално подаване от десния фланг на границата на вратарското поле, където Дарвин Нунес с ефектно отиграване с пета прати топка в лявата част на вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Домакините удвоиха преднината си десетина минути по-късно след фрапантна грешка на стража Куртоа. Топката бе върната към вратаря на Кралския клуб, който овладя добре, но топката се „чукна“ в коляното му и избяга от обсега му, а от това се възползва пресиращия го Мохамед Салах, който с удар от движение прати топката в мрежата за 2:0.

„Белите“ намалиха изоставането си в 21-ата минута, когато двойно подаване между Винисиус и Бензема изведе бразилеца отляво в наказателното поле на Ливърпул и с диагонален изстрел нападателят на Реал прати топката в долния далечен ляв ъгъл на стража Алисон.

Съставът на Карло Анчелоти възстанови равенството в 36-ата минута след нова вратарска грешка. Джо Гомес върна топката назад към стража Алисон, който бе пресиран от Винисиус, опита да изчисти топката, но я прати в тялото на играча на Реал и топката се озова във вратата на „червените“.

Действащият носител на трофея в Шампионската лига направи пълен обрат две минути след началото на втората част, когато Лука Модрич центрира от фаул отляво на пеналтерията на „мърсисайдци“, а на първа греда връхлитащият Рюдигер прати неспасяемо топката в десния ъгъл на вратата.

Реал Мадрид вкара четвърто попадение в 55-ата минута. Двойно подаване между Родриго и Карим Бензема позволи на френския футболист да стреля малко след гранциата на наказателното поле, топката рикошира в тялото на бранителя Гомес и свари неподготвен Алисон, който вече се бе метнал в обратния ъгъл.

Крайният резултат оформи Бензема в 67-ата минута с изстрел от пеналтерията на „червените“ след асистенция на Винисиус.

Реваншът е в сряда, 15 март, от 22 часа на стадион „Сантиаго Бернабеу“ в Мадрид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и необичайно топло и днес
Слънчево и необичайно топло и днес
Наполи си осигури комфортен аванс срещу Айнтрахт във Франкфурт
Наполи си осигури комфортен аванс срещу Айнтрахт във Франкфурт