НОВИНИ

Реал Мадрид представи Килиан Мбапе

Французинът зарадва феновете, изпълнили стадион "Сантиаго Бернабеу"

Флорентино Перес Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:26, 16.07.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид представи най-новата си звезда Килиан Мбапе на запалянковците, които бяха изпълнили стадион "Сантиаго Бернабеу".

25-годишният нападател премина медицински прегледи, позира с екипа с №9 на "белите" и разгледа музея на мадридчани в компанията на клубния президент Флорентино Перес.

"Ще опитам да говоря на испански. Тук е наистина невероятно. Мечтал съм изключително дълго време да играя за Реал Мадрид и сега тези мечти свата реалност. Като щастливо дете съм. Искам да благодаря на президента Перес, че вярва в мен още от първия ден. Случиха се много неща, но наистина благодаря. Благодарен съм и на всички, които присъстват тук. Виждам цялото ми семейство тук. Денят е неописуем. Всичко това означава много за мен. Благодаря на запалянковците на Реал Мадрид, които ми показват любовта си от доста години. Ще дам моя живот за този клуб. Имам и послание към децата. Също бях дете като вас. Със страст и и мечти можете да постигнете това, което наистина желаете. Изпълних моята мечта да играя в най-големия клуб в историята. Няма да продължавам, защото съвсем скоро ще се разплача", заяви на испански Мбапе пред пълните трибуни на "Сантиаго Бернабеу".

Голмайсторът направи обиколка на стадиона и изрита десетки футболни топки в публиката.

Президентът на "белите" Флорентино Перес благодаря на Мбапе за жертвите, които е направил, за да премине в клуба от испанската столица.

"Благодаря за безусловната любов към Реал Мадрид след изключително силния сезон във Франция. Любовта ти към клуба даде възможност да преодолееш всички бариера, за да станеш футболист на Реал Мадрид. На този стадион ще се случат неща, които са наистина трудни за обяснение. тези, които носят екипа на Реал Мадрид, никога не се отказват. Феновете подкрепят отбора и са с теб до последно. Килиан, добре дошъл в твоя дом. Добре дошъл в Реал Мадрид", каза Флорентино Перес при представянето на Мбапе пред феновете на 15-кратните клубни шампиони на Европа.

Френският национал премина в европейския клубен шампион като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече в края на миналия сезон. Договорът на французина с Реал Мадрид е за пет сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ВиК - Варна призоваха гражданите да използват разумно питейната вода
От ВиК - Варна призоваха гражданите да използват разумно питейната вода
Показват вкаменелости от единствения открит динозавър със зелени кости (СНИМКИ)
Показват вкаменелости от единствения открит динозавър със зелени кости (СНИМКИ)