НОВИНИ

Реал Мадрид вкара пет гола на Селтик и спечели групата си в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:33, 02.11.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
реал мадрид вкара пет гола селтик спечели групата шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид постигна разгромна победа с 5:1 при домакинството си на Селтик в мач от последния шести кръг на група F в Шампионската лига.

„Белите“ откриха резултата на стадион „Сантиаго Бернабеу“ в петата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Моритц Йенц в наказателното поле на „детелините“ след удар на Федерико Валверде. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар застана Лука Модрид, който се разписа във вратата на Джо Харт.

Испанският първенец удвои преднината си в 20-ата минута отново от дузпа, която бе успешно реализирана от Родриго. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Матю О‘Райли в пеналтерията на Селтик при добавка на Родриго след изстрел на Винисиус, който стражът Харт отрази.

В 34-ата минута зрителите на мача станаха свидетели на отсъждането на трета дузпа, но този път в полза на гостите от Шотландия, след като Ферлан Менди фаулира Абада в наказателното поле на Реал. До попадение не се стигна, защото изпълнението на Юранович бе отразено от вратаря Тибо Куртоа.

Съставът на Карло Анчелоти направи преднината си класическа шест минути след началото на второто полувреме, когато Дани Карвахал центрира от аутлинията в наказателното поле на Селтик, където Марко Асенсио се разписа с удар от воле.

След малко повече от час игра и Винисиус се разписа, а петият гол бе дело на Феде Валверде, който с изстрел от над 25 метра прати топката в далечния ъгъл на стража Джо Харт.

Почетно попадение за „детелините“ пък отбеляза Жота в 84-ата минута на срещата след изпълнение на пряк свободен удар на границата на наказателното поле на домакините.

В класирането Реал Мадрид е лидер с 13 точки, на пункт преднина пред втория Ред Бул Лайпциг. Трети е тимът на Шахтьор Донецк, който напролет ще продължи участието си в елиминациите в Лига Европа, а на дъното е Селтик с едва две точки от шест мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мануел Нойер разкри, че е водил битка с рак на кожата
Мануел Нойер разкри, че е водил битка с рак на кожата
Столичната община предлага такса "Смет" да остане без промяна
Столичната община предлага такса "Смет" да остане без промяна