НОВИНИ

Реал обърна по шампионски Севиля насред "Рамон Санчес Писхуан"

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:02, 18.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) постигна впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2 при гостуването си на Севиля в дербито на 32-ия кръг в испанската Ла Лига.

Победата срещу андалусийци обаче изглеждаше като нещо непостижимо на почивката, когато "лос бланкос" изоставаха с 0:2, след като Иван Ракитич бе открил от пряк свободен удар в 21-ата минута, а четири по-късно Ерик Ламела беше точен за 2:0.

За началото на втората част обаче Карло Анчелоти пусна в игра Родриго и почти мигновено това даде резултат, тъй като именно бразилецът намали за 1:2 в 50-ата минута.

В 74-ата минута подаване на Лукас Васкес достигна до Винисиус Жуниор, който овладя и с второто си докосване прати топката в мрежата, но съдията отмени този гол, защото след намеса на ВАР установи, че Винисиус е играл с ръка.

Осем минути по-късно обаче всичко беше напълно редовно, когато Начо направи резултата 2:2, след като беше оставен непокрит от отбраната на севилци при подаване на Дани Карвахал и с изстрел от движение възстанови паритета.

Така се стигна до първата минута от добавеното време, когато вездесъщият Карим Бензема оформи пълния обрат за Реал (Мадрид) с 25-ия си гол от началото на сезона в първенството, възползвайки се асистенция на Родриго.

Успехът осигури на "Кралския клуб" аванс от 15 точки на върха в подреждането пред отборите на Барселона, Севиля и Атлетико (Мадрид), като от тази тройка "каталунците" имат два мача по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ докосва титлата след домакински успех срещу Марсилия
ПСЖ докосва титлата след домакински успех срещу Марсилия
50 години от появата на първата гигантска панда в зоопарка във Вашингтон
50 години от появата на първата гигантска панда в зоопарка във Вашингтон