НОВИНИ

Реал Сосиедад оглави Ла Лига след реми срещу шампиона

Реал Сосиедад Атлетико Мадрид
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:29, 24.10.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Сблъсъкът между Атлетико Мадрид и Реал Сосиедад от 10-ия кръг в Ла Лига завърши при резултат 2:2. Гостите изградиха преднина от 2 попадения, но Луис Суарес помогна на домакините да измъкнат точка от двубоя. С този резултат Реал Сосиедад се изкачи на върха в първенството.

Гостите откриха резултата още в 7-ата минута. Александър Сьорлот направи резултата 1:0, след като овладя подаване на Александър Исак и отправи точен удар по земя. 25-годишният нападател е 6-ият норвежец с гол в първенството и 3-ият с попадение срещу Атлетико Мадрид.

След почивката играчите на Иманол Алгуасил удвоиха преднината си в 48-ата минута. След като асистира за първия гол, Александър Исак записа името си сред голмайсторите с гол от пряк свободен удар за 2:0. Шведът е първият футболист с гол и асистенция срещу Атлетико Мадрид на стадион "Уанда Метрополитано".

"Дюшекчиите" погледнаха по-смело към противниковата врата и намалиха пасива си в 61-ата минута. Луис Суарес засече с глава центриране на Жоао Феликс - 1:2.

Именно уругваецът възобнови равенството в мача в 77-ата минута след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар за крайното 2:2.

От топ 5 първенствата на Европа, Атлетико Мадрид е отборът, спечелил най-много точки от губещи позиции (25) през 2021 г.

Реал Сосиедад е лидер в класирането с актив от 21 пункта. Атлетико Мадрид е 4-и с 18 точки .

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус измъкна точка от Интер след дискусионна дузпа в края
Ювентус измъкна точка от Интер след дискусионна дузпа в края
Алекс Лазаров стартира с успех в квалификациите в Лима
Алекс Лазаров стартира с успех в квалификациите в Лима