НОВИНИ

Реал Сосиедад спечели група "D" в ШЛ след нулево реми срещу Интер, Бенфика се добра до Лига Европа след късна драма

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:42, 13.12.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Шампионска лига
реал сосиедад спечели група нулево реми интер бенфика добра лига европа късна драма
Слушай новината

Отборът на Реал Сосиедад завърши на първото място в подреждането на група "D" в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като в последния си двубой завърши 0:0 като гост на финалиста в турнира от последното му издание Интер.

На "Джузепе Меаца" в Милано домакините създадоха повече опасности спрямо своя съперник, но и така не намериха верния път към вратата на Алекс Ремиро, докато пред другия страж Ян Зомер имаше една интересна ситуация четвърт час преди края на мача. Тогава Такафуса Кубо от състава на "бяло-сините" падна в наказателното поле и първоначално бе отсъден 11-метров наказателен в полза на испанския тим, но след преглед на ситуацията с ВАР решението бе променено и вместо това японският футболист получи жълт картон за симулация.

Така, срещата завърши без победител, което означаваше, че и двата тима приключват с по 12 точки в актива си, но Реал Сосиедад завършва като победител заради по-добрата си голова разлика. Това означава, че по време на жребия за осминафиналите отборът от Сан Себастиан ще бъде сред поставените, докато "нерадзурите" ще трябва да се изправят срещу някои от победителите от останалите групите, а сред вариантите са Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и други.

Междувременно, в другия двубой от група "D" Бенфика се справи с Ред Бул Залцбург като гост с 3:1 и по този начин зае третото място в подреждането и си осигури място в евротурнирите и през следващата година, като лисабонци ще участват в Лига Европа.

В Австрия гостите поведоха с два гола още до почивката дело на Анхел ди Мария и Рафа Силва, но малко преди час игра Лука Сучич върна едно попадение за "биковете".

При резултат 1:2 именно съставът от Залцбург замаше третата позиция в групата, защото преди няколко месеца бе победил Бенфика с два гола разлика като гост.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато "орлите" стигнаха до трети гол чрез Артур Кабрал, чието попадение отново размести таблицата и прати португалците трети вече заради по-добрата им голова разлика, която всъщност направи така, че те да продължат участието си в Лига Европа напролет, докато Ред Бул Залцбург напуска евротурнирите през този сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Николов с 20 точки при третата поредна победа на Лубе в Шампионската лига
Александър Николов с 20 точки при третата поредна победа на Лубе в Шампионската лига
Наполи изпълни задачата и е осминафиналист в Шампионската лига, Реал Мадрид надви Унион след петголово шоу в Берлин
Наполи изпълни задачата и е осминафиналист в Шампионската лига, Реал Мадрид надви Унион след петголово шоу в Берлин