НОВИНИ

Регулировчик-съдия, който показва картони на нарушителите на пътя в Катар

Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 09.12.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Всички вече добре знаят кой е Метро мен - човекът с лилавата ръкавица, който насочва хората в Катар към станцията на метрото. Друг кениец обаче е напът да му отнеме славата с не по-малко атрактивен начин да върши също толкова тривиална работа.

Запознайте се Денис Мочу Камау. Той е 28, от Кения и подобно на хиляди други мигранти, е нает в Катар за Световното първенство. Денис е регулировчик на движението по пътя. Но е превърнал своята съвсем обикновена професия в истинско шоу.

Защото Денис раздава жълти и червени картони на нарушителите на пътя. А те, както подобава във футбола - се съобразяват с отсъждането на съдията.

"Ето - сега този човек се опитва да кара в лента, в която няма право. Ще му дам червен картон", каза регулировчикът.

Идеята му хрумнала случайно - обсъждали с приятел колко е трудно да регулираш трафика. И тогава се сетили, че няма по-добро решение от магията на футбола. Смята, че системата работи безотказно.

"Всеки ден ни се налага да спорим с нарушители на пътя. Едни бързат, други са уморени, трети просто не искат да спазват правилата. Реших да въведа системата с картоните. И сега, когато вдигна жълт или червен картон, хората казват "ооо, не, не ми давай картон". И се усмихват. Защото свързват всичко със Световното първенство", заяви той.

Регулировчикът-съдия разказва, че така работата му станала много по-лесна и вече не му се налага да спори с шофьори и пешеходци.

"Видят ли червен картон, веднага правят това, което трябва. Никакви възражения. Така е много по-приятно както за мен, така и за хората. Всеки ден ми се налага да общувам с туристи от цял свят, говорещи различни езици и идващи от различна култура. Е, вече е лесно да се разберем, защото всички разбират езика на футбола", добави Денис Мочу Камау.

И всички харесват Денис, който не просто регулира трафика, но го прави с картони и под съпровода на музика. А каква по-атрактивна гледка за поредното стори или ТикТок от престоя ви в Катар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Продължаваме Промяната" и "Възраждане" отказаха среща с Габровски
"Продължаваме Промяната" и "Възраждане" отказаха среща с Габровски
Скандали при обсъждането на военната помощ за Украйна, депутати излъчиха на живо закрито заседание
Скандали при обсъждането на военната помощ за Украйна, депутати излъчиха на живо закрито заседание