НОВИНИ

Рен разгроми Бордо с 6:0 и излезе четвърти в Лига 1

рен разгроми бордо излезе четвърти лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 16.01.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Рен постигна разгромна домакинска победа с 6:0 над Бордо и се изкачи на четвъртото място в класирането на Лига 1.

Съставът на Бруно Женесио откри резултата на стадион "Роазон Парк" в 32-ата минута. След разбъркване в наказателното поле на Бордо, Матис Аблине подаде към Мартин Терие, който с изстрел от воле от близка дистанция прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Беноа Костил.

Две минути преди края на първата част Бенжамен Бурижо удвои преднината на Рен, като се разписа от пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле.

Второто полувреме започна кошмарно за гостите от Бордо, които останаха с човек по-малко на терена след втория жълт картон на полузащитника Исуф Сисоко.

Малко след час игра груба грешка на Стиан Грегерсен при изнасяне на топката позволи на Жереми Доку да отнеме и да изведе Гаетан Лаборд в наказателното поле на "белите". Нападателят на Рен прати топката за трети път в мрежата на Костил след премерен удар между краката на противниковия страж.

Осем минути по-късно отлична контраатака в "червено-черно" позволи на Бенжамен Буриго да изведе Ловро Майер в наказателното поле, полузащитникът продължи към Адриен Труфер, който с удар в опразнената врата покачи на 4:0.

Резервата Серху Гираси се разписа на два пъти в 75-ата и в 89-ата минута, за да оформи крайното 6:0 в полза на Рен.

По този начин Рен се изкачи на четвъртото място в актив от 34 точки, на два пункта зад третия Олимпик Марсилия и на една точка пред петия Монпелие. Бордо пък е предпоследен с актив от едва 17 точки след 21 изиграни срещи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милен Велчев: Няма да се разминем без теглене на заем
Милен Велчев: Няма да се разминем без теглене на заем
Левски се раздели с още един футболист
Левски се раздели с още един футболист