НОВИНИ

Ришар Гаске попълни финалното каре в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:26, 13.11.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Тенис
ришар гаске попълни финалното каре софия

Опитният французин надигра със 7:6 (4), 7:5 италианецът Салваторе Карузо в мач продължил близо два часа на централния корт в зала "Арена Армеец".

49-ят в света Гаске изигра трети пореден силен мач в София, като отново не загуби сет. Бившият номер 6 сервира много силно, записвайки 11 аса и печелейки 21 от 23 точки на първи сервис.

Въпреки тези дори показатели французинът беше този, който първи трябваше да спасява точка за пробив в мача. Това се случи още във втория гейм на мача, но Гаске излезе невредим.

След това на свой ред той наложи натиск върху Карузо, който в следващия гейм беше изправен пред цели четири брейкбола. Италианецът обаче не трепна и взе подаването си.

След този епизод и двамата се стабилизираха на сервис и логично докараха нещата до тайбрек. В него отново всичко вървеше равностойно до 4-4, когато Гаске направи решителното откъсване и след три поредни точки, спечели първата част.

Във втория сет французинът първи нанесе удар, пробивайки за 4:2 в своя полза. След това в деветия гейм той дори сервираше за мача, но ръката му трепна и Карузо намали на 4:5.

В дванадесетия гейм италианецът подаваше за влизане във втори пореден тайбрек, но се пропука в решителния момент при 30:30 и даде мачбол на Гаске. За опитния французин това беше достатъчно и още при първата си възможност се класира за полуфиналите.

Така 49-ят в света за първи път през този сезон достигна до последната четворка на даден турнир, а там го очаква Вашек Поспишил, който отстрани 6-ия поставен Джон Милман, също в два сета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте
Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте
Поспишил се справи с Милман за място на полуфиналите
Поспишил се справи с Милман за място на полуфиналите