НОВИНИ

Роберто Мартинес: Реших да напусна след мача с Мароко

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:10, 01.01.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
роберто мартинес надяваме лукаку оптимална форма мондиала
Слушай новината

Вече бившият селекционер на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес разкри, че е решил да се оттегли от поста си още след загубата от Мароко във втория кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол в Катар.

Испанският специалист е обявил намеренията си и пред футболистите, които в решителния мач срещу Хърватия са играл със знанието, че това може да е последният мач за техния треньор.

В крайна сметка белгийците останаха трети в група с Мароко, Хърватия и Канада и напуснаха безславно Мондиала в Катар още след първата фаза.

"Мачът срещу Мароко ще ме преследва дълго време. Не бяхме себе си. Малко като на мача с Канада между другото. Не бяхме в състояние да спечелим тези мачове. Срещу Хърватия беше различно. Ние вероятно сме отборът, който създаде най-много шансове срещу хърватите. Няма да намерите експерт, който да обясни защо не реализирахме гол в последния половин час. Въпрос на милиметри. Казах на играчите след мача с Мароко, че ще се оттегля от поста. Всички знаеха, че срещата с Хърватия ще бъде последна за мен. А бих искал да кажа "довиждане" на 19 декември", разкри испанският специалист.

Мартинес коментира и информациите за скандали вътре в отбора по време на турнира, които според мнозина са довели и до ранното отпадане на белгийците. По думи на селекционера обаче нищо от това не е било вярно.

"Фалшивите новини придобиха все по-голямо значение, когато „Екип“ пише, че Еден Азар и Ян Вертонген са се скарали, на всички им се струваше, че медиите захапаха тази информация. Затова решихме да се дистанцираме от външния свят. От този момента нататък видяхме различен отбор. Това ни направи по-силен. А колко процента истина е имало в информацията? Нула", заяви бившият наставник на Уигън и Евертън.

Накрая испанецът разкри и каква е била основната разлика за Белгия между първенството в Катар и това през 2018 година в Русия, когато "червените дяволи" завършиха на трето място.

"През 2018 година имахме три контроли, но не и този път. Някои страни използваха груповата фаза като подготвителни мачове. Това бе цената на турнир, който се провежда през зимата. Трябваха ни два мача, за да сме готови. Преди четири години чувствах още на летището, че сме готови, а тук само два дни преди мача с Хърватия", завърши Роберто Мартинес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР утвърди поскъпването на природния газ с 22%
КЕВР утвърди поскъпването на природния газ с 22%
Светът посрещна 2023 година (СНИМКИ/ВИДЕО)
Светът посрещна 2023 година (СНИМКИ/ВИДЕО)