НОВИНИ

Роджър Федерер: Утре е последният ми тенис мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:21, 22.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
роджър федерер последният тенис мач
Слушай новината

20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер официално обяви, че в утрешния ден ще изиграе своя последен професионален двубой.

Това ще се случи в първия ден на тазгодишното издание на турнира Лейвър къп, а швейцарецът ще излезе в последния за деня двубой от програмата рамо до рамо с големия си съперник Рафаел Надал за мач на двойки срещу Джак Сок и Франсис Тиафо.

"Утре е моят последен професионален тенис мач. Чест е, че ще бъде на двойки и мой партньор ще е Рафа Надал", сподели Роджър Федерер.

Освен срещата на двойки стана ясна и програма за целия първи ден на петото издание на Лейвър къп, което ще се проведе в "О2 Арена" в Лондон. Турнирът отново ще противопостави един срещу друг отборите на Европа и Света, водени от своите капитани Бьорн Борг и Джон Макенроу.

Надпреварата ще бъде открита в 15.00 часа българско време с двубоя между Каспер Рууд и Джак Сок, а след тях на корта ще излязат Стефанос Циципас и Диего Шварцман.

Вечерната сесия от 21.00 часа българско време пък ще бъде открита с двубой на местния любимец Анди Мъри срещу Алекс Де Минор, а веднага след неговия край ще дойде моментът и за последния мач в кариерата на Федерер.

По регламент всички двубои от първия ден на надпреварата ще носят на победителите по 1 точка, във втория по 2 точки, а в последния по 3 точки. Победител ще стане отборът, който първи стигне 13 или повече пункта, като формулата гарантира, че състезанието ще стигне до третия решителен ден независимо от това какво ще се случи в първите два.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна отбеляза годишнината от обявяването на Независимостта на България
Варна отбеляза годишнината от обявяването на Независимостта на България
Мария Бакалова стана посланик на "Sofia Open 2022"
Мария Бакалова стана посланик на "Sofia Open 2022"