НОВИНИ

Рома разгроми ЦСКА на "Олимпико"

рома разгроми цска олимпико
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:34, 16.09.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА загуби с 1:5 гостуването си на Рома в Лигата на конференциите.

Срещата на митичния "Олимпико" в Рим започна отлично за "армейците". В 10-ата минута ЦСКА организира бърза контраатака по левия фланг, Видлсхуд центрира по земя в наказателното поле на Рома, токата стигна до Греъм Кери, който преодоля защитник на "вълците" и от малък ъгъл разстреля Руи Патрисио.

Радостта на "червените" трая до 25-ата минута, когато съставът на Жозе Моуриньо изравни. Капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини получи топката на границата на наказателното поле и с ювелирен прехвърлящ удар се разписа в българската врата.

Пълният обрат за римляните стана факт в 38-ата минута. Брадли Мазику се забави с изчистването на топката, което позволи на Шомуродов от Рома да отнеме и да комбинира с Ел Шаарауи. Нападателят не се засуети и стреля неспасяемо във вратата на Бусато извън границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна с натиск на ЦСКА, но тимът така и не успя да стигне до второ попадение в срещата.

Преднината на Рома в срещата стана класическа в 62-ата минута. Калафиори нахлу в наказателното поле на "армейците" и подаде към Пелегрини, който отбеляза втория си гол в мача.

Отборът на ЦСКА остана с 10 човека на терена в 76-ата минута след втория жълт картон на Яник Вилдсхуд, който фаулира Карлес Перес малко преди центъра на терена.

Това позволи на римските "вълци" да се възползват от численото си предимство и да отбележат четвърто попадение в 82-ата минута. Крис Сломинг нацели страничната греда след центриране от пряк свободен удар, топката попадна в Манчини, който отбеляза на празна врата.

Две минути по-късно Рома отбеляза и пети гол в мача. Тами Ейбрахам бе изведен отлично зад "армейската" защита и сам срещу Бусато успя да прехвърли стража и да реализира последното попадение в срещата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Осимен отмъкна точка за Наполи при гостуването на Лестър
Виктор Осимен отмъкна точка за Наполи при гостуването на Лестър
Проверка: Пълни заведения в София, въпреки забраната за работа след 23 ч.
Проверка: Пълни заведения в София, въпреки забраната за работа след 23 ч.