НОВИНИ

Роналдиньо създава световна лига по уличен футбол

роналдиньо създава световна лига уличен футбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 29.04.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилската футболна легенда Роналдиньо стартира световна лига по уличен футбол като възможност да даде шанс на талантливи млади момчета да покажат качествата си с топка в крака и да минат по същия път, извървян от бившата звезда на Барселона, съобщава агенция АП.

"Роналдиньо световна улична лига" ще стартира в края на 2023 година, обявиха организаторите на проекта.

Първоначално въпросната лига ще предлага като сцена социалните медии, където играчи на уличен футбол от всички възрасти могат да качват най-добрите си умения и финтове в опит да се присъединят към един от отборите на състезанието. След като бъдат селектирани талантите от подобни видеоклипове, ще се организират отбори. Мачовете между въпросните тимове и индивидуални конкурси за качества ще се организират в големите градове по света.

Отборите ще се състезават в лига за титлата "RGSL Champions". А вече най-добрите играчи изобщо от цялата лига ще бъдат селектирани в единен представителен отбор, който ще се нарича "Ronaldinho Globe Street Team".

"Вярваме, че има огромна възможност в това. И смятаме, че можем да подкрепим хора, които имат качества за футбол. Такава възможност идва веднъж в живота и можем да дадем тласък за бъдещето на много таланти по света", обяви Роналдиньо при анонсирането на проекта.

За момента няма подробности относно вероятното местоположение на събитията или точния начален час. Двукратният световен шампион Роналдиньо разказа още, че се е свързал с бившия футболист и в момента агент Роберто де Азис Морейра и със Софи Уотс – основател на лигата на легендите на Майк Тайсън, за да му помогнат в стартиране на начинанието с лигата по уличен футбол.

"Аз и Роналдиньо сме израснали в бедна общност в Бразилия. Ние познаваме от най-първа ръка силата на уличния футбол и знаем каква сила имаше върху младите хора по наше време. Затова решихме двамата да се посветим изцяло върху откриването и промотирането на млади играчи от целия свят чрез проекта, наречем Роналдиньо Световна улична лига", коментира от своя страна Роберто де Азис Морейра.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германската футболна федерация призна, че не е отсъдена дузпа за Борусия Дортмунд срещу Бохум
Германската футболна федерация призна, че не е отсъдена дузпа за Борусия Дортмунд срещу Бохум
Янтра Габрово си тръгна с точка от Крумовград при дебюта Велислав Вуцов начело на тима
Янтра Габрово си тръгна с точка от Крумовград при дебюта Велислав Вуцов начело на тима