НОВИНИ

Роналдо призна: Бях много близо до Манчестър Сити

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:45, 17.11.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
роналдо решил остане манчестър юнайтед
Слушай новината

Футболистът на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо продължава с признанията си във вече добилото сериозна популярност интервю пред Пиърс Морган.

В поредната публикувана част от разговора португалският футболист говори за летния трансферен прозорец през 2021 година, когато той бе усилено свързван с преминаване в градския съперник Манчестър Сити, но в крайна сметка избра да се завърне на "Олд Трафорд" и отново да облече екипа на "червените дяволи".

Роналдо призна, че в действителност е бил много близо до трансфер при "гражданите", но е бил разубеден от бившия си наставник в Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

"Честно казано бях много близо. Това е тема, по която се говори много и преди две седмици самият мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола каза, че са работили здраво върху този трансфер. Но както знаете, аз имам история с Манчестър Юнайтед. Моето сърце, чувствата, които изпитвам... това направи разлика. И, разбира се, сър Алекс Фъргюсън. Бях изненадан от него, но взех съзнателно решение. Сърцето ми говореше силно в този момент. Намесата на сър Алекс ми помогна да прочистя и съзнанието си. Говорих със сър Алекс и той ми каза: за теб ще бъде невъзможно да отидеш в Манчестър Сити. Тогава аз се съгласих и взех решение, което бе добро", разкри португалецът.

Петкратният носител на "Златната топка" сподели още и кои са футболистите в настоящия състав на Юнайтед, които той уважава.

"В Манчестър Юнайтед мога да посоча за млад и талантлив играч, който харесвам – Диого Далот, той е изключителен професионалист. Не се съмнявам, че ще има дълга и хубава футболна кариера, защото е млад, умен и е голям професионалист. Уважавам много Каземиро и Лисандро Мартинес", заяви Кристиано Роналдо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия нанесе нови удари срещу инфраструктурата в редица райони на Украйна
Русия нанесе нови удари срещу инфраструктурата в редица райони на Украйна
НС прие декларация за присъединяването ни към Шенген
НС прие декларация за присъединяването ни към Шенген