НОВИНИ

Росен Барчовски: Имаме уверение, че Везенков ще играе в квалификациите през февруари

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
10:34, 15.11.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
александър везенков георги глушков включват благотворителен търг
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски говори при завръщането на "лъвовете" от Кипър, където в неделя нашия тим записа победа над домакините в среща от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

По този начин след четири кръга България заема второто място в група F след тима на Португалия, а последните два мача са през февруари 2023 година.

Барчовски разкри, че на линия за решителните два двубоя се очаква да бъде голямата ни звезда Александър Везенков, който пропусна срещите през октомври заради ангажиментите си с Олимпиакос.

"Имахме сериозни разговори с Везенков. Засега имаме уверение за февруари, дано не се промени нещо. Разбира се, че липсва. Може би ще имаме нов играч за плеймейкър, което е много важно. Трябва ни и повече време за подготовка, тъй като за три дни преди мачовете няма как това да се случи. Станимир Маринов много ни липсваше", сподели Барчовски.

Българския наставник сподели и дали е останал доволен от мачовете срещу Португалия и Кипър, в които трикольорите записаха победа и загуба.

"Само на 50 процента сме доволни. Не успяхме да спечелим първия, но спечелихме един мач, което ни оставя в играта. Февруари ще решаваме нещата срещу Румъния и Португалия. И в двата двубоя имахме амплитуди в представянето, между първа и втора част. Не е лесно да направя точна оценка. Физически не сме годни. Никого не обвинявам, но за три дни няма как да се навакса това с националния отбор. Окапваме в края на мачовете, а и имаме проблеми с някои постове. Класата ни не е достатъчна в момента", заяви Росен Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Новаков, ГЕРБ: България ще получи до 3,4 млрд. лв. по оперативни програми през 2023
Андрей Новаков, ГЕРБ: България ще получи до 3,4 млрд. лв. по оперативни програми през 2023
Започват Коледните пости
Започват Коледните пости