НОВИНИ

Росица Денчева и Теодор Давидов са 1/4-финалисти на "Ориндж Боул"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 19.12.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
росица денчева теодор давидов финалисти ориндж боул
Слушай новината

Росица Денчева и Теодор Давидов се класираха за 1/4-финалите на неофициалното световно първенство по тенис "Ориндж Боул" в Плантейшън, щата Флорида.

При девойките до 14 гoдини Росица Денчева постигна четвърта поредна победа без да загуби сет. Поставената под №2 Денчева се наложи на 1/8-финалите с 6:4, 6:2 над аржентинката Сара Конде и за място на полуфиналите ще спори срещу №6 в схемата Хана Клугман от Англия.

Българинът Теодор Давидов, който има и американско гражданство, също постигна четвърта победа при момчетата до 12 години. Давидов, който е поставен под №1 в схемата, се наложи с 6:4, 6:4 над Там Син Ханг от Хонг Конг. На 1/4-финалите Теодор ще играе Мигел Хуан Боливар от САЩ.

Росица Денчева и Теодор Давидов спечелиха преди две седмици титлите на сингъл на турнира "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г.

При юношите до 14 години пък българинът Робен Гавани отстъпи на 1/8-финалите с 4:6, 3:6 на шестия поставен в схемата Калвин Байерл от САЩ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови проверки за незаконна търговия с елхи
Масови проверки за незаконна търговия с елхи
Румен Драганов: Зеленият сертификат е отворена врата за туризма
Румен Драганов: Зеленият сертификат е отворена врата за туризма