НОВИНИ

Росица Денчева спечели трето място на "Ориндж Боул"

Росица Денчева
Снимка: БФТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 21.12.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Росица Денчева спечели трето място при девойките до 14 г. на турнира "Ориндж Боул" в Плантейшън, щата Флорида. Надпреварата се счита за неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 14 години.

На полуфиналите Денчева отстъпи драматично с 2-6, 6-4, 4-6 от Шанъм Лам от САЩ. Преди този мач Роси постигна пет поредни победа без да загуби сет.

Преди две седмици Росица Денчева стана шампионка на сингъл и вицешампионка по двойки на турнира "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г.

Росица Денчева участва на двата турнира като част от международните отбори на ITF - поредно голямо признание за младите български таланти и за работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите ни тенисисти да пътуват и участват във висококачествени младежки турнири под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки издирват изчезнал възрастен мъж от Генерал Тошево
Близки издирват изчезнал възрастен мъж от Генерал Тошево
Граждани се оплакват от телефонно таксуване без проведен разговор с РЗИ
Граждани се оплакват от телефонно таксуване без проведен разговор с РЗИ