НОВИНИ

Рубльов и Сонего ще спорят за титлата във Виена

Борил Гочев
от Борил Гочев
01:37, 01.11.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Тенис
рубльов сонего спорят титлата виена

Андрей Рубльов продължи с великолепното си представяне през календарната 2020 г., след като достигна финала на силния тенис турнир в австрийската столица Виена, където ще играе срещу Лоренцо Сонего от Италия, за когото приказната седмица в австрийската столица продължава.

Руснакът се класира за финала след 6-4, 4-1 и отказване на съперника му Кевин Андерсън заради контузия.

Южноафриканецът не успя да се противопостави на силно играещия руснак и отстъпи в първата част след пробив в десетия гейм, а във втория сет видимо изпитваше проблеми, и след като използва медицински таймаут, прекрати принудително участието си в надпреварата.

По този начин Рубльов записа втори пореден успех над бившия номер 5 в света, след като по-рано през октомври го надигра и на Ролан Гарос.

В спор за трофея руснакът ще играе с изненадата на турнира Лоренцо Сонего, който елиминира световния номер 1 Новак Джокович в предишната фаза.

Щастливият губещ продължи с убедителна си игра, справяйки се и с Дан Еванс, който пък отстрани първата ни ракета Григор Димитров в 1/4-финалите, след 6-3, 6-4.

Отново страхотния сервис на Сонего му помогна да подчини британеца, който се бори във втория сет, но силите му достигнаха само за връщането пробива от самото начало на втората част.

Рубльов ще опита да стигне до пети трофей през тази година след успехите в Катар, Аделаида, Хамбург и Санкт Петербург. Сонего пък има само една титла от календара на ATP – тя дойде в Анталия през миналата година.

Това ще бъде първа официална среща между двамата тенисисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес облачността ще намалее
Днес облачността ще намалее
Давид Гудю с етапна победа в обиколката на Испания
Давид Гудю с етапна победа в обиколката на Испания