НОВИНИ

Рубльов на първи Мастърс 1/2 финал, поляк изхвърли Циципас

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:10, 02.04.2021
Чете се за: 01:04 мин.
Тенис
рубльов първи мастърс финал поляк изхвърли циципас

Световният №8 Андрей Рубльов се наложи със 7:5, 7:6(7) срещу младата американска надежда Себастиан Корда на 1/4 финалите на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Маями и за първи път в своята кариера ще играе в топ 4 на надпревара от подобна категория.

Сблъсъкът противопостави двама играчи, които се очаква в бъдеще да бъдат сред сериозните фактори в световния тенис, но при първата им среща, малко по-големият опит на руснака си каза думата.

В първия сет двамата си размениха по един пробив в осмия и деветия гейм, но по-късно Корда допусна втори брейк в 12-та част и така Рубльов спечели със 7:5.

През втората част руския тенисист проби за аванс от 4:2 и при 5:3 сервираше за мача, но допусна да бъде пробит на 0. В край на сметка се стигна до тайбрек и там №4 в схемата взе своето и след 9-7 точки, реализирайки третия си мачбол.

Голямата изненада през вчерашния ден обаче дойде по-време на другия 1/4 финал, където Хуберт Хуркач обърна втория поставен Стефанос Циципас и след 2:6, 6:3, 6:4 също ще играе на първи 1/2 финал на Мастърс надпревара.

Гръцкият тенисист започна повече от комфортно двубоя, като взе първата част след 6:2 и дори поведе с 2:0 във втората.

От тук обаче започна завръщането на полякът, който първо върна пробива, а след това стигна до нов такъв в осмия гейм, за да изравни резултата в сетовете.

В решителната част един единствен брейк реши всичко в полза на Хуркач и той дойде в петата част. След това, поставеният под №26 нямаше проблеми и след 6:4 в своя полза затвори срещата.

Така 1/2 финалите в Маями ще противопоставят Роберто Баутиста-Агут срещу Яник Синер и Андрей Рубльов срещу Хуберт Хуркач. Любопитното е, че само Агут има опит на тази фаза, като той има и един финал на Мастърса в Шанхай през 2016 година. Никой от четиримата обаче преди не е стигал толкова далеч във Флорида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонт причини огромно задръстване на "Аспаруховия мост" във Варна
Ремонт причини огромно задръстване на "Аспаруховия мост" във Варна
Опашка от над 160 тира се образува на "Дунав мост 1"
Опашка от над 160 тира се образува на "Дунав мост 1"