НОВИНИ

Рубльов прекъсна серията на Весели и вдигна титлата в Дубай

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:27, 26.02.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
рубльов прекъсна серията весели вдигна титлата дубай
Слушай новината

Руснакът Андрей Рубльов вдигна своята 10-а титла в кариерата си, след като триумфира на турнира от сериите АТР 500 в Дубай, надигравайки във финала сензацията Иржи Весели.

На финала поставеният под №2 руснак се наложи с 6:3, 6:4, като по този начин сложи край на серията на Весели от шест поредни успеха, сред които и победа срещу световния №1 Новак Джокович.

В сблъсъка за трофея обаче чехът не успя да се противопостави на Рубльов, който се нуждаеше от само един пробив в първия сет, за да го спечели с 6:3.

Втората част също започна отлично за руския тенисист, който проби още в откриващия гейм, а след това взе и своето подаване, за да поведе с 2:0. В шестия гейм Весели съумя да върне пробива, но Рубльов моментално реализира нов такъв и до края не допусна нови изненади, слагайки точка на спора след 6:4 и час и 21 минути на корта.

Със спечелената титла Андрей Рубльов ще прогресира с едно място до №6 в световната ранглиста, докато след страхотния си рейд в Дубай Иржи Весели ще направи скок от близо 50 места до №74 в света.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакцията на НАТО: Алиансът засилва присъствието си на Източния фланг
Реакцията на НАТО: Алиансът засилва присъствието си на Източния фланг
Румънски младежи с демонстрация против войната
Румънски младежи с демонстрация против войната