НОВИНИ

Рубльов сломи Джокович за титлата в Белград

Андрей Рубльов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:52, 24.04.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Андрей Рубльов спечели титлата на тенис турнира от АТП 250 в Белград, след като надви фаворита на домакините Новак Джокович с 6-2, 6-7 (4), 6-0 за близо два часа и половина игра.

Сблъсъкът в сръбската столица противопостави първия срещу втория в основната схема на надпреварата. Руснакът удари първи след страхотен откриващ сет, в който играта бе равностойна до 2-2, но оттам насетне Рубльов не даде гейм на световния №1. Джокера показа непримиримия си дух във втората част, когато възстанови паритета след ранно разменени пробиви и тайбрек, спечелен на четири точки.

Сърбинът се бе устремил към четвърти пореден обрат в съревнованието пред родна публика, но осмият в света беше на друго мнение и не само че не позволи на съперника да зарадва феновете по трибуните, но и му върза „геврек“ в заключителната част. Джокович, подобно на турнира в Монте Карло, където отстъпи на Алехандро Давидович Фокина на старта, остана без сили и така отстъпи във финалния сблъсък. Рубльов спечели 73% от точките на първи сервис и спаси от деветте възможности за пробив пред №1 в света.

За руснака това бе трета титла от началото на годината след тези в Марсилия и Дубай и общо 11 в кариерата. За Джокера това бе първи финал за 2022 – той остава с 86 титли в кариерата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Впечатляващ обрат за Емполи отдалечи Наполи от върха
Впечатляващ обрат за Емполи отдалечи Наполи от върха
Кипър възстановява сватбения туризъм
Кипър възстановява сватбения туризъм