НОВИНИ

Русия без индивидуални гимнастички на СК в София

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
13:58, 23.03.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Други спортове
русия без индивидуални гимнастички софия

Русия няма да има представителки в индивидуалната надпревара на световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 26 до 28 март в София. В началото в плановете на президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и главен треньор на националния отбор Ирина Винер влизаха сестрите Дина и Арина Аверини. След това влиятелната рускиня промени намерението си и заяви за участие в София Лала Крамаренко и Анастасия Симакова. Днес, само два дни преди началото на състезанието отново има промяна в заявката на „Сборная“ и двете гимнастички са оттеглени от участие. Любопитен е факта, че в списъка при ансамблите руския състав все още фигурира, но това може да се промени до старта на надпреварата в петък.

Украйна, която не заяви отбор при ансамблите, също направи промяна в поименната заявка при индивидуалните гимнастички - Ева Мелещук заменя Кристина Погранична.

Преди дни Беларус също обяви смяна, като в българската столица ще пристигне Анастасия Салос. Тя зае мястото на примата в отбора Катерина Галкина. Промяна настъпи и в тима на Израел, вместо Никол Зелихман беше заявена Ася Катц.

При ансамблите промени също не липсваха. САЩ и Италия се оттеглиха от участие.

В първата световна купа, която ще се проведе след година прекъсване заради пандемията от COvid-19q d България ще бъде представена от Боряна Калейн и Катрин Тасева при индивидуалистките и от ансамбъл (жени) – Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захарова: Призоваваме отново София да прекрати участието си в "лова на вещици"
Захарова: Призоваваме отново София да прекрати участието си в "лова на вещици"
Анонимен сигнал за бомби в Дупница вдигна полицията на крак
Анонимен сигнал за бомби в Дупница вдигна полицията на крак