"С БНТ 2 на училище" с програма в помощ на учениците от 7. и 12. клас

от БНТ
16:39, 22.01.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Образование
бнт училище програма помощ учениците клас
Слушай новината (бета)

Поредицата от видео уроци стартира на 25 януари. "На фокус 7. клас" ще се излъчва всеки понеделник и вторник, а "Матурата на фокус" – в сряда и четвъртък

Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката обединяват усилията си за съвместно производство на образователните програми - "На фокус 7. клас" и "Матурата на фокус" - в помощ на учениците, за които предстоят матури.

"С БНТ 2 на училище" отваря врати за учениците от и 7. и 12. клас на 25 януари. Произведения, теми, преразкази, пряка и непряка реч, правопис, задачи, уравнения и решения – поредица от видео уроци, които ще подпомогнат седмокласниците за Националното външно оценяване по български език и литература и по математика.

"На фокус 7. клас" ще се излъчва в понеделник и вторник от 8.00 ч. и от 15.00 ч., с повторение в събота от 8.00 ч. по БНТ 2 и повторения в същите делнични дни по БНТ 4 от 17.30 ч.

"С БНТ 2 на училище" ще представи и "Матурата на фокус" - езикови правила, ключови теми, идеи, мотиви, образи и герои, илюстрирани с примери и задачи. Поредицата от уроци за държавните зрелостни изпити по български език и литература за учениците от 12. клас ще се излъчва в сряда и четвъртък от 8.00 ч. и от 15.00 ч., с повторение в неделя, от 8.00 ч. по БНТ 2 и повторения в същите делнични дни по БНТ 4 от 17.30 ч.

Образователните програми "На фокус 7. клас" и "Матурата на фокус" са част от кампанията "С БНТ на училище", която стартира по инициатива и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, в условията на въведеното извънредно положение в страната на 13 март 2020 г.

До момента бяха излъчени 517 урока за учениците от 1. до 7. клас по общообразователните учебни предмети и за учениците от 12. клас за Държавния зрелостен изпит по български език и литература. Всички уроци са достъпни на официалната страница на БНТ – www.bnt.bg.

Вижте графика с уроците, които ще бъдат излъчени, ТУК.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гърция удължи ограничителните мерки до 8 февруари
Гърция удължи ограничителните мерки до 8 февруари
ЕК: Унгария има право да закупи руската ваксина
ЕК: Унгария има право да закупи руската ваксина