Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

"С БНТ на училище": Видео уроци за 7. клас в помощ на подготовката за НВО

Видео уроците за 7. клас в помощ на предстоящите изпити се излъчват в ефира на БНТ 2 всеки понеделник и вторник от 10:00 и от 15:00 ч. събота и неделя от 8:00 ч.

от БНТ
14:42, 03.05.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Образование
Слушай новината

„С БНТ на училище“ по БНТ 2 поднови излъчването на видео уроци „На фокус VII клас“ в помощ на предстоящите изпити за Национално външно оценяване след 7-и клас. Поредицата включва уроци за произведения, теми, преразкази, пряка и непряка реч, правопис, задачи, уравнения и решения, с които подпомага седмокласниците за НВО по български език и литература и по математика.

БНТ 2 излъчва „На фокус VII клас“ в понеделник и вторник от 10.00 ч., с повторение от 15.00 ч. Учениците и родителите им, които са пропуснали уроците през седмицата могат да гледат уроците отново в събота и неделя от 8.00 ч.

Понеделник и събота са дните за български език и литература, а вторник и неделя за математика.

Образователната програма „На фокус VII клас“ е част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира по инициатива и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, в условията на въведеното извънредно положение в страната през месец март 2020 г.

Тогава по БНТ 2 бяха излъчени над 500 урока за учениците от 1-ви до 7-и клас по общообразователните учебни предмети и за учениците от 12-и клас за Държавния зрелостен изпит по български език и литература. През миналата учебна година бяха реализирани и излъчени 180 урока - 120 по български език и литература и по математика за 7-и клас, а останалите 60 подпомогнаха зрелостниците за матурите в 12-и клас.

Образователната програма е подготвена от Министерството на образованието и науката и включва теми като: „Моделиране с изрази, линейни уравнения и неравенства“, „Трансформиращ преразказ“, „Сложно съчинено изречение“, „Линейни неравенства с едно неизвестно“, „Еднакви триъгълници. Питагорова теорема“, „Разлагане на многочлени на множители“. Това са част от уроците, които ще предоставят възможност всички деца от 7 клас да имат равен достъп до образование.

Видеоуроците от инициативата „С БНТ 2 на училище“ са достъпни и на официалната страница на БНТ - С БНТ на училище: На фокус 7. клас

Програмата на видео уроците може да следите и във Viber общността „С БНТ на училище“

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Масови протести в САЩ заради проектозакон срещу абортите
Масови протести в САЩ заради проектозакон срещу абортите
Военизираните центрове в Одеса обучават доброволци за защитата на града
Военизираните центрове в Одеса обучават доброволци за защитата на града