НОВИНИ

Сабаленка и Сакари се класираха за полуфиналите на турнира в Индиън Уелс

сабаленка сакари класираха полуфиналите турнира тенис индиън уелс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:58, 16.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис Арина Сабаленка (Беларус) се класира за полуфиналите на турнира сериите WTA 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара.

Поставената под номер 2 Сабаленка отстрани шестата в схемата представителна на домакините Коко Гоф с 6:4, 6:0 за малко повече от час и постигна 16-а  победа в 17 мача от началото на сезона.

Състезателката от Беларус стартира двубоя с пробив, като запази аванса си до края на първия сет, а във втората част не даде дори гейм на съперничката си.

"Знаех, че ако покажа най-добрия си тенис, ще имам всички шансове да спечеля този мач. Затова се радвам, че успях да го направя и продължавам напред", коментира Сабаленка.

За място на финала тя ще се изправи срещу миналогодишната вицешампионка и номер 7 Мария Сакари (Гърция), която  елиминира 15-ата в схемата  Петра Квитова (Чехия) с 4:6, 7:5,  6:1. Сакари навакса пасив от сет и 1:3 гейма във втория и постигна обрат след малко повече от два часа и четвърт игра. Квитова допусна цели 12 двойни грешки и общо 52 непредизвикани грешки в двубоя, което се оказа решаващо.

Другият мач от последните четири при дамите ще бъде определен от срещите на световната номер 1 и действаща шампионка Ига Швьонтек със Сорана Кърстя и финалистката от Аустрелиън Оупън Елена Рибакина с Каролина Мухова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея изстреля балистична ракета към Японско море
Северна Корея изстреля балистична ракета към Японско море
Лубе Чивитанова с Александър Николов отпадна от волейболната Шампионска лига
Лубе Чивитанова с Александър Николов отпадна от волейболната Шампионска лига