НОВИНИ

Сабаленка и Сакари се класираха за третия кръг в Мадрид, Гарсия и Гоф отпаднаха

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:01, 30.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
сабаленка сакари класираха третия кръг мадрид гарсия гоф отпаднаха
Слушай новината

Арина Сабаленка и Мария Сакари се класираха за осминафиналите на турнира от сериите WTA 1000 в Мадрид, Испания, след като надиграха съответно Камило Осорио и Ребека Масарова.

Поставената под №2 Сабаленка, която е шампионка в надпреварата от 2021-а година се справи с колумбийката Осорио след 6:4, 7:5 за близо два часа игра.

В спор за място на четвъртфиналите пък белорускинята ще играе с рускинята Мира Андреева, която участва с "уайлдкард", а вчера елиминира полякинята Магда Линет след успех с 6:3, 6:3.

Междувременно, в горната четвъртфина от схемата поставената под №9 Мария Сакари също си гарантира място в осминфиналите, след като осъществи обрат срещу испанката Ребека Масарова и я победи с 3:6, 6:3, 6:3.

Любопитното около съперничката на Сакари Масарова, която играе с "уайлдкард" е, че тя е родена в Базел и до 2017-а година играеше за Швейцария. От 2018-а година насам обаче тя защитава цветовете на Испания, която е родината на нейната майка, докато бащата на Ребека е родом от Словакия, откъдето произлиза и нейната фамилия.

В следващия кръг Мария Сакари ще се изправи пред ново испанско препятствие в лицето на бившата №2 в света Паула Бадоса, която надигра категорично с 6:3, 6:0 поставената под №6 Кори Гоф от САЩ.

Изненадата на съботния ден в Мадрид пък поднесе представителката на Египет Маяр Шериф Абделазиз, която елиминира №5 в схемата Каролин Гарсия от Франция след успех със 7:6(2), 6:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За злоупотребите във водния сектор - бившите министри Виолета Комитова и Емил Димитров
За злоупотребите във водния сектор - бившите министри Виолета Комитова и Емил Димитров
Повдигнаха обвинение на граничен полицай за взимане на подкуп
Повдигнаха обвинение на граничен полицай за взимане на подкуп