НОВИНИ

Сабаленка откри 2023 година с победа и се класира за четвъртфиналите в Аделаида

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:12, 04.01.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
сабаленка откри 2023 година победа класира четвъртфиналите аделаида
Слушай новината

Световната №5 Арина Сабаленка започна новия сезон с победа, след като надигра рускинята Людмила Самсонова в среща от втория кръг на WTA 500 турнира в Аделаида, Австралия.

Белорускинята, поставена под №2, се наложи със 7:6(8), 7:6(3) в оспорван двубой, който продължи 2 часа и 17 минути.

Всичко започна трудно за Сабаленка, която изостана с 1:5 гейма в първия сет, но въпреки това отговори с пет поредни спечелени гейма, за да поведе с 6:5, отразявайки и пет сетбола. Самсонова все пак успя да прекъсне негативната серия и изравни за 6:6, вкарвайки първата част в тайбрек. В дългия гейм обрати отново не липсваха, като белорускинята поведе с 4-1 точки, но нейната опонентка изравни за 4-4. Впоследствие и двете тенисистки пропуснаха шансове да затворят сета, но в крайна сметка Сабаленка сложи точка на спора след 10-8 точки.

Вторият сет започна позитивно за втората поставена, която проби в откриващия гейм и набързо поведе с 2:0, но Самсонова реагира бързо и изравни за 2:2. В следващите минути пробивите отсъстваха и закономерно отново се стигна до тайбрек, в който белорускинята поведе с 4-1 и успешно затвори частта след 7-3 точки в своя полза, което осигури на Сабаленка крайния успех в срещата.

По този начин световната №5 се класира за четвъртфиналите в Аделаида, където ще спори с чехкинята Маркета Вондрушова, която надигра с 6:0, 6:4 естонката Кая Канепи. До този момент Сабаленка и Вондрушова са играли общо пет пъти помежду си, като белорускинята води с 3-2 победи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия призна за още жертви на атаката в Макеевка
Русия призна за още жертви на атаката в Макеевка
Задържаха полицай за трафик на мигранти
Задържаха полицай за трафик на мигранти